Brukte NTNU-utdanningen til å smi jernhatt

«Anno-Simen» tror at folk er lei all kranglingen på TV. I helga deltar Simen Havig-Gjelseth på «Anno-aktiviteter» ved Erkebispegården.

Simen Havig-Gjelseth gjester Trondheim og Erkebispegården på lørdag. 

Saken oppdateres.

Hvordan er livet som «Anno-Simen»?

Jeg får utelukkende positive tilbakemeldinger. I går satt jeg på en kaffebar i Oslo, og da kom det en dame bort og sa at hun heiet på meg. Det er kjempegøy!

Hva skal du gjøre under helgas «Anno»-arrangement i Erkebispegården?

Der skal jeg smi deler til rustninger. Det kommer også mange «Anno»-fans, som skal bake flatbrød og lage smykker på vikingvis.

LES OGSÅ: Anno-deltakere fylte lommene med krydder fra Egon

Du er jo utdannet innenfor marinteknikk ved NTNU. Hvordan var studietiden i trønderhovedstaden?

Det var en fantastisk studieby! Da jeg besøkte byen i høst fant jeg ut at jeg har sett veldig lite av Trondheim. Jeg oppfordrer studentene her til å oppsøke all den fantastiske historien som Trondheim har å by på.

Har du fått bruk for utdanningen din i «Anno»?

Ja, blant annet da jeg måtte lage en jernhatt. Vi lærte jo ikke å smi på NTNU, men jeg har jo hatt materiallære.

Hvorfor meldte du deg på «Anno»?

I fjor var kusinen min med i «Anno», så da begynte jeg å følge med på serien. Jeg likte konseptet, og tenkte at dette klarer jo jeg også. 15 år tidligere prøvde jeg, uten hell, å komme med i «71 grader Nord».

LES OGSÅ: Tilbake til fremtiden

LES OGSÅ: Kokt kujur til middag

Blir du å se i neste sesong av «Farmen kjendis»?

Det aner jeg ikke. Jeg har ikke fått sett på «Farmen kjendis». Det virker som om spenningen i serien baserer seg på konflikter. Jeg tror at folk har blitt lei av at alt bare skal dreie seg om folk som krangler. I «Anno» handler det mer om håndverk og godt samarbeid.

Uten briller: Kokk og oldermann i «Anno», Inge Johsen er avhengig av briller, men måtte stille uten under innspillingen for å få de rette 1537-utseendet. - Det var litt stressende å opptre på tv med redusert syn, men det gikk veldig bra, sier Johnsen. Her sammen med progranleder Selda Ekiz. 

Uten briller: Kokk og oldermann i «Anno», Inge Johsen er avhengig av briller, men måtte stille uten under innspillingen for å få de rette 1537-utseendet. - Det var litt stressende å opptre på tv med redusert syn, men det gikk veldig bra, sier Johnsen. Her sammen med progranleder Selda Ekiz. 

På forsiden nå