Trønderrock-ikon får skylda for Balkan-krigen

«Utløste Tysland krigen i Bosnia?»

- Det har vært mye artig, mye jobb og mye styr og ståk – som toppa seg med den siste beskyldningen om krigen, sier Terje Tysland om å ha fått «skylda» for å ha startet krigen i Bosnia. Her poserer han med sin egen Chevrolet Corvette ved en tidligere anledning. 

Saken oppdateres.

Slik lyder spørsmålstittelen i professor emeritus Svein Mønneslands leserinnlegg i Aftenpostens papirutgave torsdag 9. februar. Trykkleifen har gått sin seiersgang på Facebook etter at Tysland selv delte innlegget på sin Facebook-profil: «Ja, det va vel æ som hadd skylda, det va visst min feil igjen», meldte artisten.

– Det var Sæmund Fiskvik som sendte meg melding og spurte: Hva har du vært med på nå? forteller Terje Tysland på telefon fra Gran Canaria.

Reaksjon på Stoltenberg

– Ja. Du har skrevet om det å være et feilbarlig menneske og du har opplevd anmeldelser fra topp til bunn gjennom karrieren. Men dette overgår vel det meste?

Tysland ler godt i andre enden.

– Det så litt spesielt ut ja, skal jeg få skylda for dette også nå?

Og selv om det ble en godbit for humorister på sosiale medier, er det også noen av Tyslands følgere som anbefaler folk å lese hele det meget seriøse innlegget som var en reaksjon på intervjuet med Thorvald Stoltenberg i forrige helgs A-magasinet.

Utsolgte ønskekonserter

Tysland og kona Unni Slettås er på vei ut på trimtur da vi når ham på telefon. Kvelden før har han sittet oppe og gått gjennom lyd- og bildeopptak fra en kirkekonsert med Inderøys Koret på Våja. Samtidig forbereder han seg til to utsolgte «ønskekonserter» i Olavshallen 29. april og 5. mai. På forhånd har publikum fått stemme frem repertoaret, fra et utvalg på 169 låter fra hele karrieren.

– Det tegner seg et bilde av hvilket repertoar vi får. Vi forsterker bandet en smule med blåserrekke og kor. Det blir et morsomt show, lover Tysland.

LES OGSÅ: Tysland inviterer til ønskekonsert

LES OGSÅ: Ekstrakonsert med Terje Tysland

– Mye styr og ståk

Prosessen har også gjort at han har måttet gå tilbake til gamle plater og låter. Det er noe han sjelden gjør, forteller han.

– Jeg har alltid syntes det jeg skal gjøre i morra er mye artigere enn det jeg gjorde i går. Men når jeg nå går gjennom de gamle innspillingene vekker det mange minner. Det har vært en morsom vei. Det har vært mye artig, mye jobb og mye styr og ståk – som toppa seg med den siste beskyldningen om krigen, sier Tysland og ler godt igjen.

I januar ble det kjent at Tysland hadde fått Oppdal kommunes kulturpris. – Et hyggelig klapp på skuldra, sa Tysland til opp.no

LES OGSÅ: Tysland slik vi aldri har hørt ham før

På forsiden nå