Trondheim får Kulturrådets nye kontor

Nyheten om at Trondheim får Kulturrådets nye kontor er et løft for byens kulturliv, mener ordfører Rita Ottervik.

Saken oppdateres.

- Dette er ikke bare en stor dag for de store institusjonene, slik som symfoniorkesteret og teateret, men også for dem som driver frie teatergrupper, produserer musikk og arbeider med kunsthåndverk, sier ordfører i Trondheim, Rita Ottervik.

LES OGSÅ: Trondheims håp ikke svekket av at det drøyer med avgjørelsen

Hard konkurranse

Det var i fjor høst at konkurransen om å få Kulturrådets nye kontor hardnet til. Da Bergen og Stavanger seilte opp som favoritter, våknet de trønderske politikerne og krevde at flere byer måtte få sjansen til å selge seg inn.

Kulturminister Linda Hofstad Helleland løste saken ved å invitere alle de sju byene i storbynettverket til en samling, eller «audition» som hun kalte det.

- God presentasjon

Trondheim kommune ble representert av Per Olav Hopsø (Ap), leder av kulturkomiteen i Sør-Trøndelag fylkeskommune og Trondheims varaordfører Hilde Opoku (MDG).

- Vi følte vi gjorde en god presentasjon, og har fått gode tilbakemeldinger på at vi svarte på det departementet ønsket å vite. Vi fokuserte ikke mest på det vi gjør i dag, men på hvorfor vi kan gjøre en best mulig jobb for kulturnæringene i hele Norge, fortalte Hopsø til Adresseavisen tidlig i januar.

«Kreativt Norge» er en del av regjeringens satsing på kulturell og kreativ næring i 2017. Det er bevilget 17,5 millioner kroner til arbeidet, og kontoret vil gi nye arbeidesplasser til Trondheim.

På forsiden nå