- I mine øyne er det kun ett sted som hadde sjans til å få stjerne i år, og det er Credo. Det er ingen andre med det nivået i Trondheim, sier han.

LES OGSÅ : Tid for Michelin-stjerner

- Guidens veier er uransakelige

Tirsdag formiddag delte Michelin Nordic Guide 2017 ut stjerner til nordiske land. Trønderske Sven Erik Renaa driver restauranten Re-Naa i Stavanger og mottok én stjerne i 2016 som de videre fikk beholde i år.

Trondheim fikk ingen stjerne denne gang. Renaa forteller at det er vanskelig å si hva som gjør at byen ikke når helt opp.

- Jeg pleier å si at guidens veier er uransakelige. Jeg har ingen fasit, men vet at man må holde nivået oppe hver dag ved å være til stede og ha et stabilt team i ryggen.

Han peker på viktigheten av en synlig leder og sjef.

- Av dem som skal ha stjerner fremover forventes det at de er til stede i lokalet.

Stjerne til Trondheim neste år

- At det kommer stjerne til Trondheim, er jeg rimelig sikker på. Jeg tror at Credo kan få stjerne i 2018.

Han tror at en mulig forklaring på at de ikke nådde opp i år kan være bytte av lokale.

- Det kan hende at de har hørt om flyttingen av Credo og at de har vurdert det dit hen at de vil avvente og se hvordan det blir.

Én stjerne til Stavanger-restaurant

Sushirestauranten Sabo Omakase i Stavanger mottok sin første stjerne under utdelingen onsdag formiddag. Dermed er de i godt selskap med Re-Naa, og er de eneste restaurantene i Norge med Michelin-status utenfor Oslo. Renaa forteller at stjernestatusen har betydd mye for byen.

- Det har vært en stor stolthet ikke bare for oss eiere, men hele folket har vært stolte.

- Hvis Trondheim får stjerne neste år betyr det at de tar opp kampen mot Stavanger som matby, ler Renaa.

LES OGSÅ : Fikk fast jobb på stjernerestaurant

Maaemo beholder tre stjerner

Sabi Omakase var eneste nye tilskudd i Michelin-familien, men fire norske restauranter fikk beholde sine stjerner.

Maaemo i Oslo beholdt tre stjerner, Kontrast i Oslo beholdt én stjerne, Re-naa i Stavanger beholdt én stjerne og Statholdergaarden i Oslo beholdt én stjerne.

Restauranten Koks stakk av med Færøyenes første stjerne, det samme gjorde restauranten Dill på Island.