- I mine øyne er det kun ett sted som hadde sjans til å få stjerne i år, og det er Credo. Det er ingen andre med det nivået i Trondheim, sier han.
LES OGSÅ : Tid for Michelin-stjerner
- Guidens veier er uransakelige
Tirsdag formiddag delte Michelin Nordic Guide 2017 ut stjerner til nordiske land. Trønderske Sven Erik Renaa driver restauranten Re-Naa i Stavanger og mottok én stjerne i 2016 som de videre fikk beholde i år.
Trondheim fikk ingen stjerne denne gang. Renaa forteller at det er vanskelig å si hva som gjør at byen ikke når helt opp.
- Jeg pleier å si at guidens veier er uransakelige. Jeg har ingen fasit, men vet at man må holde nivået oppe hver dag ved å være til stede og ha et stabilt team i ryggen.
Han peker på viktigheten av en synlig leder og sjef.
- Av dem som skal ha stjerner fremover forventes det at de er til stede i lokalet.
Disse trondheimsrestaurantene er blant Nordens beste
Stjerne til Trondheim neste år
- At det kommer stjerne til Trondheim, er jeg rimelig sikker på. Jeg tror at Credo kan få stjerne i 2018.
Han tror at en mulig forklaring på at de ikke nådde opp i år kan være bytte av lokale.
- Det kan hende at de har hørt om flyttingen av Credo og at de har vurdert det dit hen at de vil avvente og se hvordan det blir.
- Nå skal det smake med en øl!
Én stjerne til Stavanger-restaurant
Sushirestauranten Sabo Omakase i Stavanger mottok sin første stjerne under utdelingen onsdag formiddag. Dermed er de i godt selskap med Re-Naa, og er de eneste restaurantene i Norge med Michelin-status utenfor Oslo. Renaa forteller at stjernestatusen har betydd mye for byen.
- Det har vært en stor stolthet ikke bare for oss eiere, men hele folket har vært stolte.
- Hvis Trondheim får stjerne neste år betyr det at de tar opp kampen mot Stavanger som matby, ler Renaa.
LES OGSÅ : Fikk fast jobb på stjernerestaurant
Maaemo beholder tre stjerner
Sabi Omakase var eneste nye tilskudd i Michelin-familien, men fire norske restauranter fikk beholde sine stjerner.
Maaemo i Oslo beholdt tre stjerner, Kontrast i Oslo beholdt én stjerne, Re-naa i Stavanger beholdt én stjerne og Statholdergaarden i Oslo beholdt én stjerne.
Restauranten Koks stakk av med Færøyenes første stjerne, det samme gjorde restauranten Dill på Island.