- Vi har aldri solgt ut billettene så fort

Operaen Carmen spilles for fulle hus på Kimen i Stjørdal.

Sigøynere, tyrefektere og spanke rytmer: Operaen Carmen med Nina Sætherhaug i hovedrollen har premiere tirsdag 7. mars. Bildet viser Sætherhaug i Opera Trøndelags forestilling «Sound of Music&Movies» fra 2013.  Foto: Bjørn Fulseth / Opera Trøndelag

Saken oppdateres.

Historien om sigøynerjenta Carmens jakt på den store kjærligheten har tydeligvis slått an hos det trønderske publikummet. Allerede tre uker før første forestilling var de 3000 billettene solgt.

LES OGSÅ: Kulturhelg med historisk sus

Operasjef Randi Spets kan love lidenskap, sigøynere, tyrefektere og spanke rytmer gjennom syv forestillinger i mars.

- Jeg er veldig godt fornøyd med billettsalget. Vi har aldri solgt ut operabillettene våre så fort.

LES OGSÅ: Disse er nominert til Ibsenprisen

Sterkt fagmiljø

Tirsdag 7. mars er det klart for premieren av Carmen på hovedscenen i Kimen kulturhus i Stjørdal. Den verdensberømte operaen med aner fra 1870-tallet blir satt opp i regi av Opera Trøndelag. Det er dirigent Torodd Wigum som fører taktstokken, mens Ronald Rørvik har regien.

- Det er også mange profesjonelle sangere som har bosatt seg i Trøndelag. Mezzosopran Nina Sætherhaug i rollen som Carmen, og Runa Hestad Jenssen som gestalter Micaela er blant dem.

Ingen ekstraforestillinger

Operasjefen sier at de har vurdert å sette opp ekstraforestillinger, men at det blir krevende med tanke på logistikken.

- Det er mange involverte i orkester, kor også videre. Om vi hadde fått mulighetene tror jeg at vi lett kunne ha solgt ut ti forestillinger.

LES OGSÅ : Teaterregissør: - Hvis jeg slutter blir jeg bare sittende med rødvin og se på film


Storfornøyd: Operasjef Randi Spets ser fram til 7 forestillinger av Carmen i Stjørdal kulturhus. Her avbildet sammen med Marianna Sommerro. 
        
            (Foto: Kristian Helgesen)

Storfornøyd: Operasjef Randi Spets ser fram til 7 forestillinger av Carmen i Stjørdal kulturhus. Her avbildet sammen med Marianna Sommerro.  Foto: Kristian Helgesen

På forsiden nå