Aurora fra Trondheim jobber med nye Karsten og Petra

«Karsten og Petra–Ut på tur» har norgespremiere under Kosmorama 7. mars. Aurora Langaas Gossé (29) har vært regiassistent for filmen, og er spent på publikums reaksjoner.

Ut på tur: Aurora Langaas Gossé har vært regiassistent i «Karsten og Petra – Ut på tur», og er en av regissørene på den nye Karsten og Petra-filmen som ennå er under innspilling. 

Saken oppdateres.

Filmen er den femte Karsten og Petra-filmen og skal markere åpningen av Kosmokids tirsdag 7. mars. Kosmokids er filmfestivalen Kosmoramas egen barnefestival med et skreddersydd program for barn.

«Karsten og Petra–Ut på tur» er den første store produksjonen Gossé har arbeidet med.

- Det er spennende å jobbe sammen med en så stor stab, forteller hun.

Gossé er spesielt spent på hvordan publikum vil reagere på at Karsten og Petra spilles av nye skuespillere.

- Man må omstille seg litt når det er nye barn i rollene, men jeg tror man fort kommer inn i det og at det blir en god opplevelse, sier hun.

Kjempetrøkk

Selv om opptakene til «Karsten og Petra–Ut på tur» er ferdig, er hun i full gang med neste innspilling; «Karsten og Petra lager teater». Innspillingen har foregått i Budapest, og denne gangen har hun hatt regi sammen med Arne Lindtner Næss, og hovedsakelig jobbet med regi av barna.

- Denne gangen har jeg vært med helt fra begynnelsen av, og det har vært en god inngang fordi jeg får med meg hele arbeidsprosessen. I arbeidet med den andre filmen kjente alle sin plass før jeg kom inn.

Innspillingstiden til «Karsten og Petra–Ut på tur» var på hele 90 dager, fordi de også spilte inn 20 episoder til en NRK-serie samtidig. Deretter gikk de rett over på innspillingen av «Karsten og Petra lager teater».

- Det har vært et kjempetrøkk, og man skal ha tunga rett i munnen. Men likevel greier man å fokusere når det er kort med tid, og man må ta avgjørelser raskt. Akkurat dette er nytt for min del, jeg liker vanligvis å bruke god tid, og derfor er dette en bra erfaring å ha med seg videre, forteller hun.

LES MER: - Det må være lov å skille seg ut

Man kommer inn i en boble

Regissøren synes det litt spesielt, veldig morsomt og ikke minst lærerikt å gå fra å jobbe med noen få, til et team på 60–70 personer.

- Det å komme inn i et så etablert og drillet team var spennende og utfordrende. Men så kommer man inn i en boble, og når man kommer i gang føles det greit. Det er veldig profesjonelt her, vi følger en litt sånn Hollywood-modell, hvor alle har sine spesifikke oppgaver.

Fra før av hun laget eksamensfilmen «Vi som ser i mørket» i 2011, som ble plukket ut til semifinalen i Student Academy Awards i Los Angeles. Hun har også hatt regi og manus på en kortfilm, en dokumentarm og en animasjonsfilm, før hun begynte å jobbe med de folkekjære Karsten og Petra-filmene. Gossé har aldri tatt filmbransjen for gitt.

- Man må virkelig bestemme seg og jobbe hardt for det, og jeg kan ikke si at det er enkelt. Det å møte på folk som har troen på deg er veldig avgjørende, sier hun.

Etter utdannelsen senket hun forventningene i frykt for å bli skuffet.

- Men jeg ble positivt overrasket, og har vært så heldig å ha hatt mye å gjøre de siste tre årene. Men tanken om at alt en dag kan ta slutt ligger alltid i bakhodet.

LES OGSÅ: - Trondheim fortjener å bli sett på film

- Spent på hvordan publikum vil reagere

Gossé er til daglig bosatt i hovedstaden, men kommer til Trondheim i forbindelse med åpningen av Kosmokids 7. mars.

- Det er noe jeg gleder meg veldig til, det blir spennende og bra.

På spørsmålet om hun har lyst til å lage flere filmer fra Trondheim er svaret klart og tydelig:

- Jeg har absolutt veldig lyst til å få gjort mer i Trondheim, det er mye bra folk her.

Vært heldig: Aurora Langaas Gossé er bevisst på at filmbransjen i dag kan være vanskelig å bli en del av. - Men jeg ble positivt overrasket, og har vært så heldig å ha hatt mye å gjøre de siste tre årene. Men tanken om at alt en dag kan ta slutt ligger alltid i bakhodet. 

Vært heldig: Aurora Langaas Gossé er bevisst på at filmbransjen i dag kan være vanskelig å bli en del av. - Men jeg ble positivt overrasket, og har vært så heldig å ha hatt mye å gjøre de siste tre årene. Men tanken om at alt en dag kan ta slutt ligger alltid i bakhodet. 

På forsiden nå