Stargate artistdebuterer fredag

Stargate får stjernehjelp på sin første singel under eget navn.

Veteran debuterer: Mikkel Storleer Eriksen fra Stargate ved pianoet under Adresseavisens nyttårskonsert i januar. Da framførte han «Diamonds» (skrevet for Rihanna) med TSO og Julie Bergan, nå kommer endelig Stargates første singel under eget navn. 

Saken oppdateres.

Dette kommer fram av smakebiter på den halvt trønderske produsentduoens Instagram-profil, lagt ut tirsdag og onsdag:


 

Mikkel Storleer Eriksen og Tor Erik Hermansen synger riktignok ikke selv. Men de har fått med seg de to superstjerner i P!nk og Sia på låten, som heter «Waterfall». De har samarbeidet med Sia tidligere, mens det blir første gang de jobber med P!nk.

Startet med Coldplay-sett

Stargate kan se tilbake på en låtskriver- og produsentkarriere med 11 nummer én-hits i Storbritannia og hele 12 Billboard-topplasseringer. De har vært hjørnesteiner i karrieren til Rihanna, levert hits til Beyoncé, Coldplay og mange andre og vunnet to Grammy-priser.

LES OGSÅ: Stargate vil tilbake til scenen

Ideen om å gi ut musikk under eget navn dukket opp da duoen varmet opp for Coldplay med et DJ-sett i august. I intervjuer både med Adresseavisen og andre medier i ettertid, har Stargate luftet muligheten for å gi ut musikk under eget navn for første gang. De har likevel ikke gitt noen lovnader eller konkrete signaler om at det faktisk kommer til å skje - før nå. 

Nylig vant Mikke Storleer Eriksen Adresseavisens Liv Ullmann-pris på 100 000 kroner, en premie han valgte å gi videre til Kultursenteret ISAK.

Tre smakebiter

Instagram-kontoen hadde før denne uka kun ett bilde, nemlig fra duoens oppvarmingssett for Coldplay i Los Angeles i augst. De to siste dagene har de postet tre korte smakebiter fra låten. Oppdateringene har vært kryptiske, men i siste posting avslører de sine to gjestevokalister.

Når singelen slippes er ikke offisielt bekreftet, men mye tyder på at det skjer allerede fredag.

På forsiden nå