Jazzlegenden Dave Grusin spilte i Trondheim for første gang

- Dette ble en kveld for historiebøkene, sier Ernst Wiggo Sandbakk, leder for Trondheim Jazzfestival, etter konserten som markerte programslippet for festivalen.

I Trondheim for første gang: Dave Grusin på flygel til venstre og Lee Ritenour på gitar sto for konserten som markerte programslippet for Trondheim Jazzfest 2017. 

Saken oppdateres.

Det var stappfullt på Dokkhuset søndag kveld da Dave Grusin og Lee Ritenour entret scenen. Begge er pionerer innen moderne jazz og funk, og har høstet utallige priser i løpet av sin karriere, ifølge Sandbakk.

- Dette er en fantastisk begivenhet, en kveld for historiebøkene, og noe vi har sett frem til i mange år. De er musikkhelter og verdensstjerner vi har hørt på siden ungdomstida og endelig er de her, sier Sandbakk.

LES OGSÅ: Dette engelske supertalentet kommer til Trondheim i mai

LES OGSÅ: Veteraner og stjerneskudd til Jazzfest

Lang og merittert karriere

Komponisten og pianisten Dave Grusin (82) har skrevet musikk til en rekke filmer og tv-serier, og har vunnet Oscar og 12 Grammy-priser. Blant hans over 100 filmer kan nevnes «The Champ», «The Fabulous Baker Boys», «The Firm» – og seks av fjorten sanger for «The Graduate».

Gitaristen Lee Ritenour (65) har etter mer enn førti år som artist spilt over 3000 konserter med bl.a. Pink Floyd, Steely Dan, B.B. King, Frank Sinatra, Simon & Garfunkel, Ray Charles, Aretha Franklin og Barbra Streisand. Han har mottatt Grammy og vært nominert hele 17 ganger.

LES OGSÅ: Heidi Skjerve og Daniel Formo ble sammen etter å ha danset til Tre Små Kineseres «Hjertemedisin». Nå lager de jazzversjoner av bandets sanger

Skrøt av Trondheim

De amerikanske stjerneartistene flørtet med publikum før de dro i gang sitt for forsamlingen velkjente jazzrepertoar.

- Dere bor i en usedvanlig vakker by, sa Dave Grusin før han introduserte en av sine mest kjente låter, «Mountain Dance». Han var rask med å tilføye at han selv bor i Montana, og at det er usedvanlig vakkert også der.

- Litt som i Trondheim, sa han humrende.

Lee Ritenour og Dave Grusin er for tiden på Europa-turné, og spiller på Rockefeller i Oslo onsdag kveld. Trondheim Jazzfestival 2017 arrangeres fra 9.-14-mai.

Skrøt av Trondheim: Jazzlegenden Dave Grusin kommenterte under konserten på Dokkhuset søndag at Trondheim er en usedvanlig vakker by. 
    
      (Foto: Arne Hauge)

Skrøt av Trondheim: Jazzlegenden Dave Grusin kommenterte under konserten på Dokkhuset søndag at Trondheim er en usedvanlig vakker by.  Foto: Arne Hauge

Dokkhuset: Gitaristen Lee Ritenour og pianisten Dave Grusin er på Europa-turnè og spilte for første gang i Trondheim i forbindelse med programslippet til Trondheim Jazzfestival 2017. 
    
      (Foto: Arne Hauge)

Dokkhuset: Gitaristen Lee Ritenour og pianisten Dave Grusin er på Europa-turnè og spilte for første gang i Trondheim i forbindelse med programslippet til Trondheim Jazzfestival 2017.  Foto: Arne Hauge

§
Vis debatt
comments powered by Disqus
Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå