Nidarholm håper på kongepokal

Musikkforeningen Nidarholm er Trøndelags håp i NM i janitsjar. De har spilt sin NM-konsert og mener selv de ikke kunne ha gjort det bedre.

Nidarholm spilte på sitt aller beste, mener de selv. Nå håper musikkforeningen på gull, kongepokal og 40 000 kroner.   Foto: Therese Alice Sanne

Saken oppdateres.

Det var kjempestemning i den store salen i Olavshallen i Trondheim da Musikkforeningen Nidarholm med dirigent Bjørn Sagstad i spissen, spilte lørdag. Det startet da musikerne kom inn på scenen til tilrop og jubel fra publikum. Nidarholm er ett av ti korps i elitedivisjonen i NM i janitsjar. Musikerne er strålende fornøyde og håper på gull.

Lørdag kveld blir det klart hvem som får kongepokalen og pengepremien på 40 000 kroner. Nidarholm fylte hele den store salen i Olavshallen med hjemmepublikum, støttespillere og andre korpsmusikere som deltar i NM og bruker resten av tida til å lytte til de beste.

  Foto: Therese Alice Sanne

 

LES OGSÅ: 120 korps kjemper om heder, ære, penger og kongepokal

- Kunne ikke gjort det bedre

- Vi kunne ikke gjort det bedre enn det vi gjorde i dag, sier Mats Berg, trommeslager og talsmann for Musikkforeningen Nidarholm.

Nidarholm spilte «Variasjoner over en folketone fra Valdres» av komponisten Stig Nordhagen som også satt i salen, og «Extreme Make-Over» av Johan de Meij. De spilte til jubel og stående applaus fra hele salen. Og musikerne på scenen greide heller ikke å skjule begeistringen over sin egen innsats da det hele var over. De er kjempefornøyde og håper på gull.

  Foto: Therese Alice Sanne

 

Usikker på de andre korpsene

- Vi har ikke kontroll over hvordan de andre korpsene i elitedivisjonen har spilt, men vi har spilt så godt vi kan, sier Mats Berg som etter konserten er i kjempehumør sammen med alle de andre i musikerne i Nidarholm.

Korpset har gjort det godt tidligere. I 2015 tok de andre plassen og i 2016 fjerdeplassen. Nå håper de på gull og kongepokal.

- I kveld blir alle korpsene ropt opp på scenen. Vi håper i alle fall på å være ett av de tre som står igjen til slutt og som får enten første, andre eller tredje plass, sier Berg, litt påtatt beskjeden.

  Foto: Therese Alice Sane

 

God respons fra publikum

- Forutsetningene er på plass til å vinne, men jeg har ikke hørt de andre korpsene.

Nidarholm-musikerne opplevde også at stemningen i salen var på topp.

- Det er morsomt å spille for et publikum som gir slik respons. Selvsagt drar vi nytte av å ha hjemmepublikum. Det gir en ekstra boost, sier en strålende fornøyd og veldig spent Mats Berg.

Noen av musikerne fortsetter lørdagen med å spille for andre korps. Mange har søsken eller venner i andre korps som de skal høre på før festkvelden med premieutdeling.

Arrangementet med 5000 deltakere legger beslag på mye av hotellkapasiteten i byen denne årvisse helga og er et av de største arrangementssuksessene i Trondheim. Deltakerne legger igjen rundt 2500 kroner hver i Trondheim.

NM i janitsjar
  • 120 korps fra hele landet deltar
  • Akershus har med hele 19 korps
  • Sør-Trøndelag har 17 korps med i NM
  • Nord-Trøndelag har seks korps i konkurransen
  • Korpsene er delt inn i åtte divisjoner
  • Elitedivisjonen er den gjeveste med de ti beste korpsene
  • Der blir det delt ut pengepremie på 40 000 kroner og kongepokal
  • Musikkforeningen Nidarholm er eneste trønderske korps i elitedivisjonen
  • Nidarholm spilte «Variasjoner over en folketone fra Valdres» av komponisten Stig Nordhagen og «Extreme Make-Over» av Johan de Meij.
På forsiden nå