– Det var god stemning. Champagne ble inntatt. Det ble brukt lang tid på å studere gullmedaljen, spesielt det vakre designet på baksiden, skriver Akademiens sekretær Sara Danius i en bloggpost.

Den lavmælte seremonien lørdag var helt i tråd med Dylans ønsker.

Etter medaljeseremonien dro de tolv medlemmene av Akademien til Waterfront i Stockholm, der Dylan holdt konsert – uten å nevne nobelprisen med et ord.

Droppet seremoni

Utnevnelsen av Bob Dylan som litteraturprisvinner kan ha gitt akademimedlemmene et og annet grått hår. Først fikk man ikke tak i den 75 år gamle vinneren, og det var lenge uklart om han ville delta på seremonien og festen som ble holdt i rådhuset i den svenske hovedstaden i desember i fjor.

Det gjorde han ikke, og i stedet ble takketalen hans lest opp av USAs daværende ambassadør i Sverige. Rockestjernen Patti Smith fremførte Dylans låt "A hard rain's a-gonna fall".

Nobelforedrag

Selv om Dylan nå har mottatt nobelmedaljen og nobeldiplomet er det ikke sikkert han mottar prispengene på 8 millioner svenske kroner. Ønsker han pengene, må han innen 10. juni framføre noe som kan defineres som et nobelforedrag.

Dylan er den første forfatteren av sangtekster som noen gang er tildelt Nobels litteraturpris.