Kleskjede bruker «Skam»-sitater uten tillatelse

Kleskjeden Gina Tricot har tatt i bruk en rekke kjente «Skam»-sitater - men uten å spørre NRK om lov.

- Når de lager en «Skam»-kolleksjon så utnytter de manuset og det NRK har bygget opp i «Skam»-universet, sier Kari Anne Lang Ree, NRKs advokat, ifølge NRK.no. 

Saken oppdateres.

Sitater som «mennesker trenger mennesker», «hooke», «Isak + Even» og «Hva skjer etter at jeg har reddet deg? Da redder jeg deg tilbake» har de brukt uten å spørre NRK.

- Når de lager en «Skam»-kolleksjon så utnytter de manuset og det NRK har bygget opp i «Skam»-universet, sier Kari Anne Lang Ree, NRKs advokat, ifølge NRK.no.

LES OGSÅ: En amerikansk musiker hevder seg trakassert og aldersdiskriminert av TSO-dirigent Krzysztof Urbanski og har gått til søksmål.

Advokaten sier NRK er opptatt av at ikke det skal lages produkter fra dette universet til kommersielle produkter uten at det er avklart med NRK. Ukentlig får NRK henvendelser fra firmaer fra inn- og utland som ønsker å bruke «Skam» i sine produkter.

- Det ønsker vi ikke, det de vil er å snylte på det NRK har laget med «Skam», heter det fra Ree.

Gina Tricot hevder på sin side at de har «latt seg inspirere» av den prisbelønte nettserien.

Gina Tricot hevder at de har «latt seg inspirere» av den prisbelønte nettserien.  Foto: NTB Tema

 

Kleskjedens sjef Per-Johan Swartling sier til NRK at sitatene det siktes til er veldig generelle, ordspråk og uttrykk som ikke har noe spesielt å gjøre med en bestemt TV-serie. Likevel sier Swartling til NRK at «det var en feiltakelse av meg å ikke ta kontakt med NRK».

- Men vi mener dette er innenfor rammene for hvordan man kan oppføre seg, sier han.

Kleskjedens sjef Per-Johan Swartling sier at «det var en feiltakelse av meg å ikke ta kontakt med NRK».  Foto: NTB Tema

 

NRKs advokat har tatt kontakt med Gina Tricot og avventer nå en redegjørelse for det totallet antallet plagg og modeller som er promotert i Norden, heter det i saken.

LES OGSÅ: Streetwear og sportwear i kombinasjon er den store trenden akkurat nå.

På forsiden nå