Fikk leke gjemsel på hus som skal rives

- Jeg fikk gjøre nesten hva jeg ville, sier sprayboks-kunstneren Ståle Gerhardsen.

Ståle Gerhardsen fikk frie tøyler på et hus i Ringvebukta. Resultatet ble fire figurer som leker gjemsel. «Gi et lite piiiip...» har han kalt kunstverket.  Foto: Gerhardsen&Karlsen

Saken oppdateres.

En stor enebolig ved Ringvebukta i Trondheim ble i påsken overlatt til designer og kunstner Ståle Gerhardsen.

Etterspurt kunstner

Nå pryder fire figurer i den etter hvert velkjente Gerhardsen-stilen huset ved Ladestien.

- Jeg får stadig flere forespørsler om oppdrag fra huseiere om å dekorere. Dette huset skal rives og oppdragsgiverne ville at huset skulle få en kjærlig avskjedshilsen. Huset ligger i nabolaget mitt og de andre hadde dratt på påskeferie så det passet veldig bra.

Ståle Gerhardsen får stadig flere forespørsler om å dekorere hus. Både hus som skal rives og hus som skal stå.  Foto: Vegard Eggen

 

LES OGSÅ: Signert - Å fargelegge hverdager - av Ståle Gerhardsen

- Hvor konkret var dette oppdraget?

- Jeg fikk gjøre hva jeg ville bare jeg lagde noe som utstrålte nestekjærlighet og fellesskap. Jeg endte opp med fire figurer som leker gjemsel. Jeg tenkte først å lage bare én figur som spilte klinkekuler. Med det ble feil. Gjemsel er mer inkluderende. Samtidig er både toåringen min og jeg enige om at gjemsel er den beste leken i verden, forklarer Gerhardsen.

LES OGSÅ: Malte 7,5 meter høy tegning på skole som snart skal rives


Fargene på verket ble valgt ut slik at de skulle passe med andre farger i nærmiljøet. Blant annet ligger det en fargerik lekeplass like ved.  Foto: Gerhardsen&Karlsen

Gledelige tilbakemeldinger

Han har tidligere sprayet kunsten sin både på Lade skole og på en stor grå vegg på Bakklandet. Under arbeidet på huset på Lade fikk han flere kommentarer fra forbipasserende.

- De modigste kom bort til meg å spurte om jeg hadde lov til dette. Når jeg forklarte at jeg hadde tillatelse syntes de det var spennende og flott. To eldre damer sa at de allerede var blitt veldig glad i figuren på Bakklandet. Med slike tilbakemeldinger føler jeg at målet mitt er oppnådd. Jeg ønsker jo å skape glede i samfunnet.

LES OGSÅ: - Det er for mange kjedelige vegger i Trondheim

Huseierne sier til Adresseavisen at de er veldig fornøyd med resultatet, men ønsker ikke å kommentere saken utover det.

Kunstverket «Gi et lite piiiip...» består av fire figurer som leker gjemsel. Den ene har gjemt seg på pipa.  Foto: Gerhardsen&Karlsen

Følg Adresseavisen på FacebookInstagram og Twitter

På forsiden nå