Si oss hvilken av disse konsertene du velger, og vi skal si deg hvem du er

Eldre menn med skjegg, unge menn med masker. Det svinger fra trønderrock til fusionjazz, fra avskjedskonsert til konsertdebut, og vi har valgt ut seks forventede høydepunkt.

I stort format: Metallbandet Chontaraz feirer utgivelsen av nytt album med konsert på Byscenen.  Foto: Elisabeth Jakobsen

Saken oppdateres.

Grunnfjellet av trønderrockere velger:

Populær kar: Det var kamp om billettene da Terje Tysland annonserte sin ønskekonsert. Lørdag er kvelden der.  Foto: Morten Antonsen, Adresseavisen

Terje Tysland ønskekonsert – Olavshallen lørdag kveld

Forlengst utsolgt (mulig det fortsatt finnes enkeltbilletter til ekstrakonserten 5. mai) konsert der veteranrockeren og hans band spiller fansens ønskelåter, i tillegg til de vanlige favorittene.

Tysland har vært kongen av trønderrock siden han ga ut sin første soloplate, «Stakkars klovn» for 40 år siden i år. Flere låter derfra er garantert på settlisten. Ellers kan overraskelser, også i form av gjesteartister, påregnes.

LES OGSÅ: Med min rockelivsstil passer jeg ikke som minstpensjonist

Musikk-kolleger velger:

Tilbake i byen: Spyro Gyra spilte i Trondheim første gang for fem år siden.  Foto: bård sande, Brian Friedman

Spyro Gyra – Dokkhuset lørdag kveld

Helgas internasjonale godbit er dette amerikanske veteranbandet, som har markert seg med sin fusion av jazz, funk, pop med mye mer. De har gitt ut over 30 album siden starten på 70-tallet, solgt over ti millioner dem. Grunnlegger og bandleder Jay Beckenstein (sax), kommer til Trondheim med denne besetningen: Julia Fernandes (gitar, vokal), Lionel Cordew (trommer), Scott Ambus (bass) og Tom Schuman (keyboard).

Scifi- og tegneserie-entusiaster velger:

I stort format: Metallbandet Chontaraz feirer utgivelsen av nytt album med konsert på Byscenen.  Foto: Elisabeth Jakobsen

Chontaraz – Byscenen lørdag kveld

Stjørdalsbandet har bra respons hos internasjonale anmeldere for albumet «Rondamauh», hvor bandet tar oss med til en postapokalyptisk fremtid, i år 2068.

Bandet er inspirert av blant andre Rammstein og Dimmu Borgir, men også mer klassisk tungrock. De har skapt sin egen mytologiske verden, med sitt eget språk- og kommer til Byscenen med full sceneproduksjon.

Folkrockere og svartmetallere velger:

For siste gang: Folque har hatt en serie gjenforeningskonserter de siste årene. Men lørdag kveld er det definitiv siste sjanse til å oppleve veteranbandet på en scene. 

Folque – Rockheim lørdag kveld

De var det første seriøse norske bandet i kjølvannet av den britiske folkrocken på tidlig 70-tall. Oslobandet gjorde ikke skam på sin legendestatus da de ble gjenforent i 2014.

Men nå er det slutt. Før påske hadde pionerbandet som også har inspirert en rekke norske blackmetall-band, sin første avskjedskonsert i Oslo, lørdag i Trondheim spiller gjengen sin aller siste konsert. Med denne besetningen: Lisa (Helljesen) Ormestad, Lars Helljesen, Øyvind Rauset, Morten Bing, Trond Øverland og Alexander Lindbäck (trommer).

LES OGSÅ: Legendariske Folque er igjen tilbake

Litterater og rødvinseliten velger:

Leser om utvandring: Edvard Hoem leser, mens John Pål Indreberg trio spiller.  Foto: Foto Kristin Svorte, Adresseavisen

Edvard Hoem/ John Pål Inderberg Trio – Litteraturhuset Sellanraa fredag kveld

Hoems romanserie om norsk utvandring til Amerika er en av de større norske boksuksesser de siste årene. Han leser utdrag fra de tre første bøkene, mens Håkon Mjåset Johansen, Trygve Waldemar Fiske og John Pål Inderberg, spiller slåtter og polser utvandret til prærien og amerikanske jazzlåter som har utvandret fra prærien til Trøndelag.

LES OGSÅ: Strålende om utvandrernes liv

Musikkentusiaster og seksfikserte velger:

Feirer seksern: Erlend Viken og hans Soup lanserer sitt sjette album med konsert på Byscenen.  Foto: Foto©2017 Thor Egil Leirtrø - www.thoregilphoto.com;Thor Egil Leirtrø / Trondheim Calling, Adresseavisen

Soup – Byscenen fredag kveld

Erlend Viken og hans band fikk ekstatisk anmeldelse i denne avis av sin forrige konsert i hjembyen, under Trondheim Calling. Siden den gang har Soup rukket å gi sitt sjette album – med sekser på terningen i samme høyst pålitelige organ.

LES OGSÅ: Overveldende karriererbeste fra Soup

Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå