Dødsmesse:

Vennskapskor med lyst rekviem i Vår Frue

Et felleskor med Ritardando, sykehuskoret på St. Olavs og Trøndernes Mandssangforening, et av landets eldste kor, fremfører Gabriel Faurés rekviem i d-moll.

God blanding: Ritardando og Trøndernes Mandssangforening i aksjon i Ørland kirke. Onsdag fremføres Faurés revkiem i Vår Frue kirke. 

Saken oppdateres.

De to korene har hatt flere samarbeidsprosjekter og samles på nytt i Vår Frue kirke onsdag.

Verket er skrevet for blandakor, og Mandssangforening-dirigent Sverre Johan Aal lover en mektig opplevelse med til sammen 80–90 sangere.

– Vi har leid inn et stort orkester med profesjonelle musikere og Vår Frue kirke har god akustikk for korsang og akustisk musikk, sier Aal.

Sverre Johan Aal 

LES OGSÅ: Dette trondheimskoret topper listene i England

Lysere rekviem

Søndag 21. mai fremførte korene samme verk i Ørland kirke, da i orgelversjonen av stykket. Onsdag fremføres konserten i Vår Frue kirke med strengeinstrumenter, horn og harpe.

Faurés rekviem, eller dødsmesse, er en klassiker og skiller seg ut fra andre rekviem ved at det litt lysere og lettere i stilen, mener Aal.

– Det er en form for positivitet i musikken. Verket er fra høytiden i klassisk musikk, på slutten av 1800-tallet. Det er melodiøst, vakkert og storslagent, samtidig som det er dempet, sier han.

LES OGSÅ: I en kirke midt i byen

Voksent kor

Sammen blir de to korene et stort oratoriekor med Aal som dirigent. Organist er Paul-André Nilsen Grande, og de knapt 20 musikerne i orkesteret er blant annet hentet fra Trondheim Symfoniorkester. Sangsolister er Sigrid Vetleseter Bøe (sopran) og Erik Rosenius (bass).

Sverre Johan Aal tok over som dirigent i Trøndernes Mandssangforening i 2015. Neste år feirer de 160 år som kor, og mange av medlemmene er også godt voksne.

– Det er ofte en utfordring å få nye medlemmer i mannskor. Men den siste tida har det begynt en del folk som er i 20-åra. Det er bra for miljøet med en blanding av alle aldersgrupper, sier 36-åringen.

Faurés rekviem fremføres i Vår Frue kirke onsdag 31. mai klokken 20.00.

På forsiden nå