De to korene har hatt flere samarbeidsprosjekter og samles på nytt i Vår Frue kirke onsdag.

Verket er skrevet for blandakor, og Mandssangforening-dirigent Sverre Johan Aal lover en mektig opplevelse med til sammen 80–90 sangere.

– Vi har leid inn et stort orkester med profesjonelle musikere og Vår Frue kirke har god akustikk for korsang og akustisk musikk, sier Aal.

Sverre Johan Aal

Lysere rekviem

Søndag 21. mai fremførte korene samme verk i Ørland kirke, da i orgelversjonen av stykket. Onsdag fremføres konserten i Vår Frue kirke med strengeinstrumenter, horn og harpe.

Faurés rekviem, eller dødsmesse, er en klassiker og skiller seg ut fra andre rekviem ved at det litt lysere og lettere i stilen, mener Aal.

– Det er en form for positivitet i musikken. Verket er fra høytiden i klassisk musikk, på slutten av 1800-tallet. Det er melodiøst, vakkert og storslagent, samtidig som det er dempet, sier han.

Voksent kor

Sammen blir de to korene et stort oratoriekor med Aal som dirigent. Organist er Paul-André Nilsen Grande, og de knapt 20 musikerne i orkesteret er blant annet hentet fra Trondheim Symfoniorkester. Sangsolister er Sigrid Vetleseter Bøe (sopran) og Erik Rosenius (bass).

Sverre Johan Aal tok over som dirigent i Trøndernes Mandssangforening i 2015. Neste år feirer de 160 år som kor, og mange av medlemmene er også godt voksne.

– Det er ofte en utfordring å få nye medlemmer i mannskor. Men den siste tida har det begynt en del folk som er i 20-åra. Det er bra for miljøet med en blanding av alle aldersgrupper, sier 36-åringen.

Faurés rekviem fremføres i Vår Frue kirke onsdag 31. mai klokken 20.00.