Tre Hedda-nominasjoner til Trøndelag

Teatersjef Kristian Seltun er strålende fornøyd med to nominasjoner til Trøndelag Teater. Men han skulle gjerne hatt to til.

Trond-Ove Skrødal er nominert i kategorien Beste mannlige skuespiller/hovedrolle, for rollen som George i «Hvem er redd for Virginia Woolf».  Foto: TRØNDELAG TEATER

Saken oppdateres.

Torsdag ble det kjent at Trond-Ove Skrødal og Hildegunn Eggen er blant de nominerte til landets mest omfattende teaterpris, Heddaprisen.

Skrødal er nominert i kategorien Beste mannlige skuespiller/hovedrolle, for rollen som George i «Hvem er redd for Virginia Woolf». Mens Eggen er nominert i kategorien Beste kvinnelige skuespiller/medspiller, for rollen som Fjodor Karamasov i «Brødrene Karamasov».

- Det er fantastisk at Hildegunn og Trond-Ove er nominert for solid innsats. Det er ekstra gledelig for Trond-Ove, som så vidt jeg vet ikke har vært nominert tidligere. Det gjensepiler at vi har vært med i veldig solide teaterproduksjoner, sier Kristian Seltun, sjef på Trøndelag Teater.

LES OGSÅ: Denne forestillingen førte til millionsmell for teatret

Verdaling nominert

Også en annen trønder er nominert, Line Heie Hallem fra Verdal, for Beste kvinnelige skuespiller for hovedrollen i «Rekyl» på Teater Innlandet på Hamar, i samarbeid med Nordland Teater og Franzisca Aarflot Produksjoner.

Selv om Seltun gleder seg over nominasjonene, hadde han gjerne sett at to andre titler også ble nominert.

- Jeg hadde et håp om at «Begynnelser» og «Tvillingenes Dagbok» var blant de nominerte. Det er to forestillinger som har betydd enormt mye for oss, og produksjoner som vi var usedvanlig godt fornøyd med. At man ikke blir nominert betyr ikke at man har laget dårlig teater – det er det viktig å understreke, sier Seltun.

Han var derimot ikke overrasket over at Rogaland Teaters «Orlando» fikk så mange som sju nominasjoner: Beste kvinnelige skuespiller, Beste mannlige skuespiller, Beste regi, Årets forestilling, Beste scenografi/kostymedesign, Beste audiovisuelle design og Beste scenetekst.

- Også Haugesund Teater og Teater Innlandet er nominert. Det er hyggelig på vegne av fellesskapet. Vi prøvde å få Teater Innlandets forestilling til Trondheim, men lyktes ikke med det, sier Seltun.

Rogaland Teaters «Orlando» er en av forestillingene med flest nominasjoner i år. Beste kvinnelige skuespiller, Beste mannlige skuespiller, Beste regi, Årets forestilling, Beste scenografi/kostymedesign, Beste audiovisuelle design og Beste scenetekst.

Deles ut 18. juni

«Strålende, tidløst og blodig aktuelt», mente vår anmelder om «Hvem er redd for Virginia Woolf» som hadde premiere i januar. Han beskrev det som «nachspielet fra helvete» og ga terningkast 5.

Også «Brødrene Karamasov» fikk gode anmeldelser, blant annet i Aftenposten som ga terningkast 5 og beskrev forestillingen som teatersodd av beste merke. Vår anmelder beskrev forestillingen som en «ambisiøs tullballoppsetning».

Heddaprisen tar sikte på å hedre de beste forestillingene og scenekunstnerne og deles ut 18. juni i Oslo Nye Teater. Heddajuryen har gjennom sesongen 2016–2017 sett og vurdert 173 norske produksjoner ved 60 institusjoner og kompanier over hele landet.

- Høy kvalitet

Nominasjonene ble offentliggjort i en pressekonferanse torsdag ledet av Hilde Louise Asbjørnsen, som også er konferansier under utdelingen.

Juryen har i år bestått av Lillian Bikset, Borghild Maaland, Martin Nordvik, Ragnhild Tronstad, Liv Riiser, Torill Braaten og Vidar Sandem.

- Teatersesongen 2016–2017 har vært et teaterår med høy aktivitet og med høy kvalitet. Året har gitt oss mange gode teateroppsetninger med en vital lekenhet, smittende glede, energi og overskudd. Vi ser frem til å hedre vinnerne 18. juni. I dag gratulerer vi alle nominerte, sier Lillian Bikset, juryens talsperson, i en pressemelding.

Dette blir 20. gang at prisene deles ut. Se hele nominasjonslisten her.

LES OGSÅ: Slik kan det nye kulturhuset på Rosendal bli seende ut

På forsiden nå