En ny Lorde til byen

Grammy-juryen mente hun laget den beste låten i verden i 2014 med «Royals». Nå kommer Lorde til Uka.

Til Uka: Popsensasjonen Lorde fra New Zealand følger neste uke opp sitt gjennombruddsalbum, og i oktober kommer 20-åringen til Trondheim. 

Saken oppdateres.

Uka-17 slipper i dag en av hovednavnene til høstens festival, nemlig at newzealandske Lorde spiller i Teltet i Høyskoledalen torsdag 19. oktober.

Dermed har festivalen kapret en av de mest toneangivende unge artistene i verden de siste årene.

Allerede som 17-åring fikk Ella Marija Lani Yelich-O'Connor, alias Lorde, et enormt globalt gjennombrudd. Først og fremst gjennom superhiten «Royals», som gikk til topps i en rekke land inkludert USA og England. I USA lå «Royals» på Billboard-lista i 44 uker. Her i Norge var «Royals» å finne på VG-lista i 23 uker, mens albumet «Pure Heroine» lå på albumlista i over ett år.

LES OGSÅ: «Lorde treffer tidsånden med forfriskende og vanedannende debut»

Prisdryss

Gjenombruddet førte også til en rekke priser. Grammy for «Song of the year» og «Best pop solo performance». Brit Award for «Best international female solo artist». Blant annet «Best new artist» under World Music Awards og «New artist of the year» under Billboard Music Awards».

Den unge artisten har listet opp navn som Grimes, Thom Yorke, Billie Holiday, Otis Redding. Kendrick Lamar, Lana Del Rey, Fleetwood Mac og Grace Jones som inspirasjonskilder, mens hennes egen musikk er blitt beskrevet som kunstpop og indie-elektronika.

Nytt album neste uke

Neste fredag slippes Lordes andre album, «Melodrama», der vi allerede har fått høre singelforsmakene «Green Light» (som allerede har nådd 130 millioner avspillinger i Spotify) og ferske «Perfect Places».

- Uka skal være en festival der de største og mest aktuelle artistene spiller, og få artister i verden passer bedre til den beskrivelsen enn Lorde. Vi er stolte av at Lorde holder en av sine første konserter på norsk jord i Trondheim og på Uka, sier Uke-sjef Martin Næss i en pressemelding.

Fra før har Uka-17 sluppet navn som Highasakite, Astrid S og Cashmere Cat.

Stjerneskudd varmer opp

Lorde slipper å fylle den store teltscenen alene. Som oppvarmingsartist kommer det enda yngre stjerneskuddet Khalid.

19-åringen fra Texas er et stortalent innen soul og R & B, og tidligere i år slapp han gjennombruddssingelen «Location», en låt som nådde 16. plass på Billboard-lista. I mars kom debutalbumet «American Teen», og gikk inn på 9. plass på albumlista i hjemlandet.

Han har også hatt sin tv-debut på Jimmy Fallons «The Tonight Show» sammen med The Roots.

Billettsalget til konserten starter 16. juni.

På forsiden nå