Derfor spiller ikke Håkan Hellstrøm i Trondheim i sommer

- Vi gråter ikke over det som ikke går, men gleder oss over det vi får til, sier Stein Vanebo.

Håkan Hellstrøm står høyt oppe på ønskelista til mange av Adresseavisens lesere. Her fra en konsert i Ullevi i hjembyen Gøteborg i 2014. 

Saken oppdateres.

Mens fjoråret ble kalt tidenes kultursommer – med store artister som Van Morrison, Elton John, Patti Smith og Bruce Springsteen på besøk, er det i år færre storkonserter i Trondheim.

LES MER: Tidenes kultursommer i Trøndelag

Selv om Robbie Williams skal spille for 35 000 publikummere i Granåsen i august, og konserten med John Fogerty på Sverresborg for lengst er utsolgt, har Trondheim Concerts solgt 30 000 færre billetter sammenlignet med fjoråret.

Arrangører fra Pstereo, Olavsfestdagene og Trondheim Concerts mener 2017 har vært et spesielt krevende bookingår, og at tilgangen på artister i riktig format har vært begrenset.

LES MER: Har sagt nei til flere artister som ikke kan samle 10 000 i Trondheim

Mange vil ha Hellstrøm

«Konsertsommeren i Trondheim ligger an til å bli en nedtur etter fjorårets fest», skrev vår kommentator onsdag.

Han mener årets konserttilbud er skuffende og spør hvorfor ikke Nordens største artist, Håkan Hellstrøm, spiller i Trondheim i sommer. Hellstrøm spiller både i Bergen og Oslo neste helg.

KOMMENTAR: Trondheim ble satt på verdens rockekart, ble det sagt utpå høsten i fjor. Noen vil nok mene at den plasseringen var kortvarig.

Saken har vekket stort engasjement blant Adresseavisens lesere. Og nettopp Håkan Hellstrøm ser ut til å stå høyt på ønskelista til mange, ifølge kommentartråden under saken på Facebook.

- Frykter egentlig at noen av de som ikke kunne samle 10 000 er artister jeg gjerne kunne tenkt meg å se, skriver Morty André Bjerknes Gjerde.

- Metallica skal jo blant annet til Oslo – hadde vært supert å få de til i Granåsen. Coldplay har vært i Bergen flere ganger. Bieber flere steder. Bryan Adams. Venter fortsatt på Stones, skriver Camilla Jensen.

Hadde dialog med artisten

Andre artister leserne ønsker seg er Bon Jovi, AC/DC, Foo Fighters, The Weeknd, Adele og Pink. Mens andre vil ha Springsteen tilbake.

LES OGSÅ: Dahls Arena vil kunne ta imot artister som Neil Young og Paul McCartney

Stein Vanebo i Trondheim Concerts forteller at de har hatt dialog med Håkan Hellstrøms bookingbyrå, nettopp med tanke på å få til en konsert med artisten i Trondheim.

- Håkan var på blokka vår, men det er mye som skal gå opp når man skal booke og arrangere en konsert. Det er ikke en meny der vi bare kan ringe og bestille. Alt skal inn i et stort bilde hvor logistikk er blant hovedelementene, sier Vanebo.

- Vi hadde ønsket oss Håkan, men vi gikk det dessverre ikke denne gangen. Vi gråter ikke over det som ikke går, men gleder oss over det vi får til, sier han.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter

På forsiden nå