Julie Bergans « Arigato» har vært en sann landeplage det siste halvåret. Bergan har over 70 millioner streams på Spotify, og har passert 4 millioner visninger på Youtube. Nå står hun foran tidenes festivalsommer, og skal turnere i både Norge, Sverige og Danmark.

- I sommer skal jeg ha mange konserter, og spille på flere festivaler. Jeg håper det blir kjempefint vær, slik at jeg også får badet, spist masse is og kost meg ute i sola med gode venner.

Gleder seg til Steinkjer

Bergan startet karrieren i 2012 med russelåten «Supernova». I 2013 deltok hun i Melodi Grand Prix med låten «Give A Little Something Back». Semifinalen gikk i Steinkjer, men Julie gikk ikke videre.

- Jeg har vært på Steinkjer en gang før, og gleder meg veldig til å komme tilbake. Har hørt mye fint om Steinkjerfestivalen, og det er jo fantastiske omgivelser, så det kan jo ikke bli annet enn bra.

Egen energi i alle låter

Det er tett mellom spillejobbene i sommer, men det bekymrer ikke artisen.

- Jeg gleder meg til alle spillejobbene. Det å få reise og møte mange nye mennesker er det beste jeg vet. Og jeg er takknemlig for at dét er en stor del av livet mitt.

Men Julie har ingen låt hun liker bedre enn andre.

- Det er ikke en låt jeg gleder meg mer til å spille enn andre, for alle låtene har sin egen energi. Jeg elsker å stå på scenen, og det er hele opplevelsen og den fantastiske energien fra publikum jeg gleder meg mest til.

Utrolig bra år

- Jeg har lært og opplevd så ufattelig mye, og jeg er så takknemlig for alle muligheter og for alt jeg har fått være en del av. Musikken jeg har delt har blitt godt mottatt, ting har gått så bra, og dette har igjen ført til mange fine muligheter. Jeg har fått nye erfaringer og har utviklet meg. Det har vært et helt utrolig bra år.

Julie vil slett ikke snakke om nedturer.

- De blir lette å glemme når året sett over ett har vært fyllt med så utrolig mye positivt!

Tar ansvar som forbilde

Det er mange som ser opp til Julie Bergan, og hun har mange unge følgere. Dette prøver hun å ha et bevisst forhold til.

- Jeg føler meg privilegert som er i en slik posisjon, og det er både uvirkelig og veldig fint på samme tid at noen ønsker å se opp til meg. Jeg tenker generelt over hva man deler av bilder og informasjon, spesielt i sosiale medier, der jeg har mange unge følgere. Jeg vil jo selvsagt være meg selv, også utad i mine kanaler, men tar ansvar for å ikke poste noe som kan oppleves støtende for andre og vil heller ha et positivt fokus. Dette har vært viktig for meg alltid, men det er selvsagt ennå viktigere nå som det er så mange unge som følger med på meg og hva jeg gjør.

Mange unge følgere: - Jeg tenker gjennom hva jeg publiserer på sosiale medier, sier Julie Bergan som har mange unge følgere. Her er hun avbildet i forbindelse med P3 Gull.

22-åringen fra Skien fikk et gjennombrudd med sommerhiten «Arigato» i fjor, og har fått ros i musikkmagasinet Billboard for oppfølgeren «Blackout», men Julie tror ikke suksessen har forandret personligheten hennes.

- Jeg vil ikke si at jeg som person har forandret meg, men jeg har selvsagt blitt eldre, vokst, og gjort meg flere erfaringer. Alle forandrer seg naturlig med tiden, uavhengig av hva de driver med. Man lærer av sine feil og erfaringer, og det tror jeg bare er sunt.