Den mest sette forestillingen på over ti år

Over 41.000 publikummere har sett «Robin Hood- Rai Rai I Sherwoodskogen». Forestillingen har også vært en økonomisk suksess for teateret.

Beste besøkte siden 2006: «Robin Hood- Rai Rai I Sherwoodskogen» er den mest besøkte forestillingen ved Trøndelag Teater siden «Les Misérables».  Foto: jens petter søraa

Saken oppdateres.

Lørdag var det siste forestilling av musikalen «Robin Hood- Rai Rai I Sherwoodskogen». Stykket om livet til den godhjerta skurken og vennene hans, har siden begynnelsen av februar gått for fulle hus ved Trøndelag Teater.

- Vi kunne ha solgt enda flere billetter. Det har vært vanvittig stor pågang, sier teatersjef ved Trøndelag Teater, Kristian Seltun.

LES OGSÅ: Rai Rai i Sherwoodskogen» er morsommere enn fotball, synes Mini

Blander tøys og alvor

Ikke siden «Les Misérables» i 2006 har en oppsetning ved teateret hatt høyere besøkstall. I tillegg til å være en publikumsmagnet har «Robin Hood- Rai Rai I Sherwoodskogen» tjent inn 5 millioner over budsjett.

Musikalen er den mest besøkte oppsetningen i Kristian Seltuns tid som teatersjef.

- «Rai rai i Sherwoodskogen» er den musikalen jeg er mest stolt av. Sammen med «Rock’n Roll Wolf» er det den musikalen det har vært artigst å jobbe med.

Stolt: - «Rai rai i Sherwoodskogen» er den musikalen jeg er mest stolt av, sier Teatersjef Kristian Seltun. 

 

Han forteller målet var å lage noe som både var tøysete, men samtidig alvorlig.

- Det har vi fått til.

LES OGSÅ: Musikal tre millioner under budsjett

Spiller mer nå enn før

Lørdag kveld var aller siste forestilling, og i neste uke blir det stille fra Sherwoodskogen etter i alt 80 forestillinger. At teateret har hatt muligheten til å sette opp ekstra mange visninger av stykket, har vært med på å bidra til det høye besøkstallet, mener teatersjefen.

- Vi har gjennomført en omorganisering. Før måtte vi ha satt premieren i mars, men i år kunne vi spille første forestilling av Robin Hood allerede i februar. Det blir rundt 15 forestillinger mer enn det vi hadde muligheten til med blant annet «Sound of Music», som gikk for to år siden.

Musikalen hadde 34.000 besøkende, noe som gjorde den til årets mest sette stykke i 2015. Seltun mener at det ofte er lettere å få folk til å se stykker med innhold de kjenner til fra før.

- Likevel har vi de siste årene også greid å selge mange billetter til nyskrevne stykker.

Han mener at det er viktig at teaterprogrammet blir preget av et så stort mangfold som mulig.

- For å si det litt ubeskjedent har vi lyktes med et smalt program på hovedscenen, samtidig som vi har hatt store bestselgere. Sistnevnte er «Robin Hood- Rai Rai I Sherwoodskogen» et eksempel på.

- Verdens beste folkehøgskole

Klaus Sonstad, som spiller Lille-John, synes det er litt vemodig at stykket nå er ferdig. Selv ser han tilbake på en god tid ved teateret.

- Å prøve noe helt nytt har gitt mersmak. Jeg har aldri spilt teater på dette nivået før, i et sånt omfang. I begynnelsen var det nesten skremmende å vite at 80 forestillinger ventet, men det har gått utrolig fort og nå er det snart slutt.

Sonstad passer på å skryte litt av de andre skuespillerne.

- Jeg er helt overveldet over samholdet i en fantastisk profesjonell, varm og inspirerende gjeng. Vi har ikke hatt en eneste dårlig forestilling. Dette har vært som et opphold på verdens beste folkehøgskole for en snart 48 gammel mann.

- Hva skal du gjøre nå?

- Da skal jeg skal fordøye alle inntrykkene fra teateret i den norske fjellheimen. Robin Hood er et eventyr, og Robin Hood har vært et eventyr for meg.

LES OGSÅ: En av verdens største rappere kommer til Uka

LES OGSÅ: Heddapris til Hildegunn Eggen

Et eventyr: Etter å ha spilt i 80 forestillinger unner Klaus Sonstad seg en fjelltur. 

Et eventyr: Etter å ha spilt i 80 forestillinger unner Klaus Sonstad seg en fjelltur. 

De mest populære forestillingene
 • 2017: Robin Hood-RaiRai: 41 425*
 • 2016: Karlsson på taket: 25 057
 • 2015: The Sound of Music: 34 741
 • 2014: Puppan te pappa: 19 303
 • 2013: Bør Børsson: 27 645
 • 2012: Hair: 35 780
 • 2011: Rock´n Roll Wolf: 32 033
 • 2010: Spring Awakening: 17 334
 • 2009: Chicago: 23 914
 • 2008: Jul i Prøysen-land: 21 938
 • 2007: Taube: 18 172
 • *Besøkstall fram til 19. juni. Seks forestillinger er ikke regnet med. Fakta: Trøndelag Teater
På forsiden nå