Derfor er Trondheim Concerts-gjengen på studietur i Dresden i Tyskland denne uka, for å lære hvordan de skal gjennomføre produksjonen i Trondheim.

- Vi er på DDV stadion i Dresden der Robbie Williams skal spille for 22 000 publikummere i kveld. I morgen drar han videre til Düsseldorf, sier Stein Vanebo mandag ettermiddag.

Sammen med Christian Schøyen fra Live Nation har de fulgt produksjonen i Dresden gjennom hele dagen. De har vært backstage og kikket, og fått hilset på alt fra crew til kjøkkensjef.

- Det er fantastisk hyggelige folk. Vi følger dagsløpet til crewet og har nettopp spist lunsj med dem. Vi følte oss inkludert fra første stund, sier Vanebo, mens musikken dundrer i bakgrunnen. Det er lyd- og danseprøver på scenen, forteller han. Snart er det soundcheck for oppvarmingsbandet Erasure.

Han er aller best på scenen, men han har sine øyeblikk på plate også. Her er ti av dem

Duett med pappa Williams

Robbie Williams-konserten i Granåsen vil være en større produksjon enn fjorårets konsert med Springsteen samme sted.

- Scenen kommer til å være cirka like stor, men det er mange flere folk på scenen og flere sceneeffekter. Det er langt større effektmessig produksjon, med blåsere i tillegg til band. Pappa Williams har duett med Robbie på en låt. Vi har også sett på hvordan de bygger catwalken, sier Vanebo.

- Hva har dere lært så langt?

- Det første vi opplever er at det er utrolig hyggelige folk på alle nivå. Vi har lært rutinene deres. Engelskmenn har en litt annerledes timing enn amerikanerne. Når de kommer til Trondheim skal vi gjøre alt fra å handle mat sammen, til å diskutere plassering av lydmikser, sier Vanebo.

Den viktigste lærdommen er likevel det å få senket skuldrene litt.

Stab på over 1000

- Ettersom dette er så stort, kom vi hit med litt høye skuldre, men nå slapper vi litt mer av. De gleder seg til å komme til Trondheim. Vi har vist dem bilder fra Springsteen-konserten. De lurer på hvor kaldt det blir. Vi svarer at det blir mellom 7 og 30 grader.

Robbie Williams' europaturné startet i mai og vil vare til ut i september. Produksjon har to ulike størrelser: Én basert på publikum opp mot 60 000 personer, den andre opp til 40 000 publikummere.

Når de kommer til Trondheim vil det være i 30-40 trailere og busser. Omtrent det samme som under Springsteen-konserten. I Trondheim vil de møtes av en stab på godt over 1000 personer.

- I tillegg vil vi jobbe mange dager i for- og etterkant av konserten. Det er blant annet mange idrettslag som hjelper oss, sier Vanebo.

KOMMENTAR: Hvorfor kommer ikke Nordens største artist til Trondheim?

Opptatt av resirkulering

Da vi snakket med Vanebo har han ennå ikke fått hilst på Williams.

- Nei, han har ikke vært her ennå. Men vi snakket lenge med kjøkkensjefen som var veldig opptatt av resirkulering. Det var morsomt å høre fra en innbarka engelskmann som har vært kokk for popstjerner gjennom 30 år. Han ble glad da vi sa vi har fokus på søppelhåndtering.

I tillegg til ny logistikk rundt utslippet etter konserten i Granåsen, skal de løse backstagen i Granåsen på en ny måte i år.

- Vi har vist frem tegningene av backstage-løsningen, og har fått mye skryt. Det venter mange store og små utfordringer, men akkurat nå gleder vi oss bare til konsert, sier Stein Vanebo.

Ennå ledige billetter

PS. Selv om de 35 000 billettene til konserten ble utsolgt på noen timer, er det ennå mulig å skaffe billetter.

Sparebank1 selger billetter til sine kunder, mens Dora 3 selger konsertbilletter som inkluderer vorspiel og nachspiel på Thon Hotel Prinsen.