Festivalsommeren er i sikte og det er lett å se for seg varme, lange dager, og kanskje litt kjøligere kvelder og netter fulle av musikalske opplevelser. Men hva skal du ha på deg?

- Gå for en personlig stil, er Stephanie Davadis råd. Hun er kulturpedagog hos Studentsamskipnaden og journalist for Kulturrom, en kanal på Facebook og YouTube der hun fronter kulturpersonligheter og kulturhendelser fra Trondheim. Hun er opptatt av gjenbruk og ser utallige stilmuligheter med vintage.

På skattejakt i bruktbutikker

- Jeg er opptatt av gjenbruk på mange plan, både klær og møbler. Jeg reiser mye og sjekker ut alle vintagebutikkene der jeg er, og da kan man finne mange skatter.

Hun har aldri vært den typiske moteløven som sjekker ut moteblogger-og magasiner. For Davadi handler det om å føle seg vel og at antrekket har et personlig preg.

- Jeg synes det er kult når folk tør å skille seg litt ut, og på en festival er det en perfekt anledning til å leke seg litt. Det optimale festivalantrekket er gjerne en kombinasjon av noe fargerikt og blomstrete fra en bruktbutikk, og egne sko. Det er jo selvsagt ikke alltid man finner alt i bruktbutikkene, men det går an å blande med klær man har fra før, sier Davadi og understreker at det kan være vanskelig å finne bukser og sko som passer i størrelse og form i bruktbutikkene.

Ola Kvernberg kommer til Pstereo med sitt «Steamdome»-verk, og får selskap av shoegaze-mesterne Slowdive

Stolthet gir selvtillit

- Det handler om å vise personlighet, og det fineste jeg vet er når folk bærer plaggene med stolthet. Å vise selvtillit gjennom det man har på seg er flott. Det er du som skal bære plagget, ikke plaggene som skal bære deg, sier Davadi som helst går utenfor det stereotype uttrykket med én stil.

- Jeg håper festivaldeltagerene i år vil leke seg litt. Hatt til begge kjønn er sexy, og det er bra hvis man satser på litt farger og kanskje styrer unna grått og svart. Menn kan også gjerne gå i mer farger og blomstrete mønster på klærne når de skal på festival, sier Davadi og finner frem en knallgrønn skjorte i Hawaii-stil. En chiffonkjole i sorte, røde og gule blomster er også blant antrekkene hun plukker frem som et tidsriktig festivalantrekk.

- Det blir fort en fargerik bohem-stil under festivaler, men i år er det kanskje en litt mer dempet hippie-stil som gjelder.

- Har du noen gode tips for hvordan man går frem når man leter etter vintage-godbiter?

Prøv og miks

- Bruk god tid. Det er sjelden godbitene dukker opp umiddelbart. Og kanskje det viktigste er at du prøver og mikser klærne i prøverommet. Legg et personlig preg på antrekket som for eksempel å bruke et større smykke som skiller seg ut. Sko, hodeplagg, skjerf, prøve deg frem. Ta gjerne en dongerijakke over den blomstrete kjolen. Det er også kult å blande forskjellige blomstrete plagg, sier Davadi som har funnet frem festivalantrekk til ledelsen i Pstereofestivalen, Bård Flikke og Merete Moum Lo.

Til Merete falt valget på en blomstrete chiffonkjole.

- Dette er litt utenfor min komfortsone, sier Merete smilende.

– Det er nok litt annerledes enn det jeg ville ha valgt selv, jeg er ikke så tøff i stilen og vill nok ha gått for dongeribukse og T-skjorte. Men det er fint å kunne ha på seg en kjole, og det er artig med hatt, sier Merete.

Kul og komfortabel

- Jeg er klar for sommeren med dette antrekket, sier Bård som har fått på seg en grønn Hawaii-skjorte.

Som festivalsjef for Pstereo kler han seg praktisk og komfortabelt i T-skjorte, hettegenser og vindjakke når han er på jobb under festivalen.

- Som publikummer ved andre festivaler kan jeg gjerne slå til med mer fargerike klær, sier Bård og understreker at folk er opptatt av hvordan de kler seg på festivaler. Det handler gjerne både om å få oppmerksomhet og skape tilhørighet.

Calle Feght er fast gjest på Pstereofestivalen i tillegg til å drive vinbar under festivalen. Davadi har funnet frem en pysjamas-lignende skjorte til Calle.

- Det er kanskje ikke den beste kvaliteten i denne skjorta, men den er myk og god å ha på seg, og det er jo viktig på en festival, sier Calle.

Fargerik hippiestil: Pstereofestivalens ledelse Merete Moum Lo og Bård Flikke i klær og festivalgjest Calle Fegth i klær fra Fretex. Foto: Mariann Dybdahl, Adresseavisen
- Jeg synes det er kult når folk tør å skille seg litt ut, og på en festival er det en perfekt anledning til å leke seg litt, sier Stephanie Davadi som har stylet festivalledelsen i Pstereo Merete Moum Lo og Bård Flikke, i tillegg til Calle Fegth. Foto: Mariann Dybdahl, Adresseavisen
- Dette er nok litt utenfor min komfortsone, men det erkult med kjole og hatt, sier daglig leder for Pstereofestivalen Merete Moum Lo. Foto: Mariann Dybdahl, Adresseavisen