- Hvert år får jeg Plumbo avløpsåpner i julegave

Fredag spiller Lars Erik Blokkhus og resten av Plumbo på Mausundfestivalen på Frøya.

Mokkamann: Etter Spellemannsprisen i 2012 vurderte Lars Erik Blokkhus å legge gitaren på hylla for godt.  

Saken oppdateres.

- Hva skal du gjøre på Mausundfestivalen?

- Jeg skal først og fremst underholde og holde konsert med Plumbo. Etterpå får vi se hva som skjer. Vi er gladgutter som er med på det meste. Vi kjører ikke så langt for å gå og legge oss.

LES OGSÅ: Steinkjerfestivalen med overskudd

- Hvorfor heter bandet Plumbo? Hvorfor ikke Jif, Blenda eller Biotex?

- Vi satt i øvingslokale vårt å prøvde å finne på et bandnavn. På ei hylle sto det en flaske med Plumbo. Slik ble navnet til.

- Hvilken avløpsåpner bruker du?

- Plumbo selvfølgelig. Hvert år får jeg Plumbo avløpsåpner i julegave fra Plumbofabrikken.

- Får du forskjellige typer Plumbo eller bare avløpsåpner?

- Jeg får bare avløpsåpner – den i pulverform.

- I «Tv2-hjelper deg» sin test av avløpsåpnere stakk Mudins avløpsåpner av med seieren foran Plumbo. Vurderer du å bytte merke?

- Kanskje det, men jeg håper at Plumbo snart begynner å sende meg Plumbo i geléform.

LES OGSÅ: Smørblide Fogerty på vei til Sverresborg

- Under Spellemannsprisen i 2012 dro du en vits som ikke falt helt i smak. Hvordan opplevde du mediehysteriet rundt «Mokkamann-vitsen»?

- Det var spesielt. Vi manglet helt medieerfaring. Fra starten av følte vi at vi ikke var velkomne på Spellemannsprisen, der bordene var fulle av sjampis og kanapeer. «Mokkamann-vitsen» gjorde ikke akkurat situasjonen bedre. Det at vi attpåtil vant pris for årets hit, falt ikke i god jord hos kultureliten. Heldigvis gikk det bra, så jeg angrer ikke.

- Etter «mokkamann-episoden» solgte dere flere plater enn noen gang. Kan man si at dere har bygd deler av karrieren på en feilslått vits?

- Ja, men det var ikke kult der og da. Jeg følte at jeg hadde alle mot meg. Det var like før jeg la gitaren på hylla, og begynte å jobbe på Shell. Folk sjekka ut av hotellet der vi bodde, fordi de ikke ville bo på samme hotell som en gjeng med rasister. Mange av de andre artistene vendte oss ryggen.

- Var det noen musikere som ga dere et ekstra klapp på skulderen?

- Tore Halvorsen i Ole Ivars kom bort til meg, og inviterte meg med på «Ivars kro». «Mokkamann, er det så farlig», sa han. Også gikk vi på Rune Rudberg-konsert. Dagen derpå fikk jeg en telefon fra Bjarne Brøndbo, og vi hadde en lang prat. Det satte jeg pris på. Vi skulle jo egentlig bare feire den kvelden. Det var bra at gitaristen fra Kaizers tømte en øl i hue på meg. Etter den episoden snudde stemninga. Først da skjønte folk at vitsen ikke var vondt ment.

- Hva er historien bak låten Møkkamann?

- Det handler om en kar fra bygda der vi kommer ifra. En bygdeoriginal. Jeg tror alle småsteder har en Møkkamann. De har sikkert en utpå Mausund også.

- Vet bygdeoriginalen fra hjemplassen deres, Sande, at dere synger om ham?

- Jeg har ikke snakket med ham om det. Det kan være flere potensielle kandidater i bygda vår.

- Hva er planen for sommeren og høsten?

- Vi har akkurat sluppet ny sommerlåt. Resten av året er det fullt opp med konserter, foruten litt ferie i juli. Da skal jeg ut med båten.

Les intervjuet med spåmann Henning Hai Lee Yang: - Jeg er mer synsk enn Snåsamannen

På forsiden nå