Disse trønderne fikk 145 000 visninger på ett døgn

Far og sønn fra Orkdal kåret til Norges råeste vokalister og ble en hit på nettet.

På scenen: Her er Tore André Helgemo og sønnen Marcus på scenen med Black Debbath under Tons of Rock. 5000 publikummere fikk høre far og sønn synge på Fredriksten Festning.  Foto: Privat

Saken oppdateres.

Tore André og Marcus Helgemo hadde aldri stått på scenen sammen, før Tore André ble utfordret til å være med i Tons of Rocks.

– Jeg bestemte meg for at jeg bare skulle gjøre det også tok jeg like godt med meg sønnen min, forteller Tore André Helgemo.

Sønnen Marcus bor i Røros og reiste rett til Orkdal da han fikk forespørselen fra faren. De to vant Tons of Rocks konkurransen i Halden, hvor de fikk 10 000 kroner, tittelen Norges råeste vokalist og ikke minst en opptreden med Black Debbath. Til sammen var det fem finalister og det kom inn 20 000 stemmer. Far og sønn stakk til slutt av med over halvparten av stemmene.

MER OM NORSK ROCK: DDE- allsang i Murmansk

En sen lørdagskveld

– Sønnen min har sunget veldig mye og kona mi mente at det hadde vært morsomt om vi lagde noe samme. Det var knapp frist til konkurransen og vi skulle sende inn en video av oss to så det ble en sen kveld, men det gikk jo bra likevel, sier Helgemo.

Videosnutten av far og sønn som opptrer med Black Debbath fikk hele 145 000 visninger etter å ha vært ute et døgn. Noe Helgemo ble veldig overrasket over, men det er opplevelsen fra scenen som sitter igjen.

– Det aller beste var å synge med Black Debbath. Vi var veldig spente på hvordan de tok imot oss, men de var veldig hyggelige fyrer slik at vi kunne slappe av og fokusere på det vi skulle gjøre. Så var det et voldsomt trøkk i salen med 5000 i publikum.

LES MER: Trønderske artister krever rettighetene til egne klassikere


Åpner opp for familieband

Helgemo er et kjent navn i Norges rockemiljø og forteller at han og sønnen hadde et godt musikalsk samarbeid.

- Vi har ikke planlagt noe prosjekt sammen, men flere har sagt at vi burde gjøre det så det er ikke utenkelig at det skjer. Jeg kan allerede tenke meg å ha han med på noen av mine musikalske prosjekter i fremtiden.

Det er ikke bare far og sønn som har musikalske talenter i familien. Datteren Celine Helgemo har blant annet vunnet Melodi Grand Prix Junior og gitt ut album.

- Døtrene mine Celine og Karoline synger begge to, men jeg har ikke truet noen i familien til å holde på med musikk selv om det kanskje virker slik. Så får vi se om det blir noe mer samarbeid med barna, sier Helgemo.


LES MER: Stjernekamp-Celine reagerer på kroppspress i musikkbransjen: - Det er unødvendig

Far og sønn: Tore André og Marcus vant 10 000 kroner og tittelen

Far og sønn: Tore André og Marcus vant 10 000 kroner og tittelen "Norges råeste vokalister" under Tons of Rock. 

Vant soleklart: Far og sønn fikk over halvparten av stemmene i konkurransen. 

Vant soleklart: Far og sønn fikk over halvparten av stemmene i konkurransen. 

På forsiden nå