Han har ennå ikke begynt på videregående, men 16 år gamle Markus Røe, også kjent som Wonder The Boy, har likevel kommet ut med sin første EP «Wonderland».

Han har i tillegg rukket og blitt ukas urørt på P3 med låten «Doing Fine», og vært med på både Trondheim Calling og By:Larm.

For ikke lenge siden kom han ut med sin nye låt, «That’s just the truth». 2. juli kom musikkvideoen til låten. Videoen har mye farger i seg, rett og slett for at 16-åringen selv er veldig glad i farger.

- Låten fikk veldig god respons, og jeg synes også videoen har fått det. Låten har høyt tempo og er veldig «feelgood». Målet med den er å si fuck janteloven, men jeg ville si det med god energi i stedet for å bare være sint, sier han.

En godtepose

Røe forteller at han snart er klar for å gi ut sin andre EP, og det blir mest sannsynlig etter sommeren. Selv mener han at den er bedre enn den forrige, uten at han vil røpe for mye.

- Det blir vel en liten godtepose. Jeg har utviklet stemmen min mye, og måten jeg skriver på. Rett og slett hele energien jeg jobber på, sier han.

16-åringen skriver låtene sine selv, og forteller at han blir inspirert av alt rundt seg. Han har fortsatt mulighet til å uttrykke seg i låtene, selv om han ikke blir forfatter med det første.

- Når jeg blir for gammel til å hoppe rundt på en scene kommer det sikkert en bok eller to, sier han.

Hovedfokus på musikk

Det var under en Mot-konsert på skolen at han sto på scenen for første gang. Det var helt tilfeldig at han selv foreslo å opptre, og valget falt på en raplåt. Responsen var god, og siden har det bare ballet på seg.

- Den sommeren hørte jeg på mye musikk, og så dro jeg til kulturhuset ISAK og eksperimenterte. Det skjedde vel egentlig bare. Jeg hadde egentlig ambisjoner om å bli forfatter, men jeg setter det litt på vent, sier han.

Etter en sommer som skal fylles med både Slottsfjell og musikkskriving, skal Røe starte på videregående. Likevel vil hovedfokuset fortsette å være musikken.

- Jeg skal få meg generell studiekompetanse så jeg ikke er helt ute å kjøre.

Røe sier at selv om han har klart mye så langt, prøver han ikke å tenke så mye over det.

- Det er fett, men jeg holder det litt på avstand. Skjer det kule ting tenker jeg «yes», skjer det ikke kule ting så går det fint, sier han.