I mars 2016 vant han Urørt-finalen med låten «€PA», og senere samme år ga han ut albumet «Barn av Europa». Under P3 Gull-utdelingen i november i fjor, ble han kåret til «årets nykommer». For tekstene til «Barn av Europa» vant han en Spellemannspris for «årets tekstforfatter», og var i tillegg nominert i kategoriene «urban» og «årets nykommer» for samme album. I november skal han holde konsert på Byscenen.

- Det er veldig stort. Det har alltid vært bra oppmøte i Trondheim, med unntak av én gang da vi var her i påsken, forteller artisten.

Konserten er en del av norgesturneen hans «Perfekt Tour», som han også tar med til København. Selv om han har holdt store konserter på arrangementer som VG-lista topp 20 på Rådhusplassen og flere festivaler – er dette ifølge han selv den største anledningen i Trondheim hittil.

- Jeg forventer av meg selv at det blir den mest minneverdige konserten jeg har gjort i Trondheim, det er mange som gleder seg, sier han.

- Kan ikke røpe mye

Artisten kan ikke røpe for mye om hva publikum kan forvente seg av selve showet, og vil helst at det skal være en overraskelse.

- Det er jo lenge til, men jeg kan fortelle at det mest sannsynlig har kommet mer musikk.

- Vi jobber også med å kanskje sette noen flere datoer, legger han til.

Videre forteller han at han tror det blir den eneste konserten i Trondheim i år, og at den skal være et «step-up» fra tidligere ganger han har vært her.

«Håper du har plass»

Cezindando har flere hiter, men det ingen tvil om hvilken sang han selv liker best å fremføre live.

- «Håper du har plass», på grunn av reaksjonene jeg ser i publikum når den begynner. Folk brøler, synger med, gråter og smiler. Det er stort å se hva musikk kan gjøre med folk, forteller 21-åringen.

Han vil helst ikke forklare hva sangen handler om, og vil heller la musikken snakke for seg selv.

- Jeg vil gjerne ikke forklare det noe ytterligere enn det man gjør i kunsten.

Den unge artisten er ydmyk når det kommer til sin egen suksess i løpet av den siste tiden, og forteller at han setter stor pris på det. Han legger vekt på at han nå kan leve av – og også skape musikk på et høyere nivå enn før.

- Jeg kan reise rundt og oppleve forskjellige ting og bli inspirert. Det er fantastisk å drive med musikk, jeg er veldig glad for det. Jeg tenker mye på det – at jeg har kommet dit jeg har kommet.

Her kan du se hvilke artister som kommer til VG-lista i Trondheim

Sluttet aldri

Han startet å lage musikk i 2013, og forteller at han sparte penger slik at han kunne kjøpe studioutstyr.

- Det har bare gått i ett der ifra. Jeg sluttet aldri, både fordi jeg likte så godt å holde på med det, og fordi jeg fikk gode tilbakemeldinger, sier han.

Cezinando har ikke lagt planer langt frem i tid, da han ikke liker å legge for mye vekt på fremtiden.

- Jeg tenker ikke så veldig mye på fremtiden, jeg bare lever litt sånn uke for uke og ser hvor ting tar meg. Fremtiden finnes liksom ikke ennå. Hvis jeg både skal tenke på det og i tillegg være nostalgisk, føler jeg at jeg glemmer å være i nuet.

- Men jeg har lyst til å drive med noe som gir meg noe tilbake – noe jeg får energi av og som jeg føler at er noe større enn meg selv. Dét vil jeg drive med om ti år.

Wonder the Boy ville egentlig bli forfatter

Ny musikk: Konserten i Trondheim er ikke før i november. Cezinando kan røpe at det innen da mest sannsynlig har kommet ny musikk. Foto: Pressebilde