Larsen ble kjent på 90-tallet som den ene halvdelen i duoen «M2M», og kommer nå til Trondheim for å holde intimkonsert på Kafé Skuret. Artisten, som for tiden bor i New York, er gift med en trønder og er veldig glad i Trondheim.

- Jeg har spilt en god del i Trondheim. Nå som jeg har litt flere mennesker å besøke, blir det ofte en ekstra dag der, sier hun.

Videre forklarer Larsen at hun har fått flere rutiner som hun må krysse av på listen når hun besøker byen.

- Jacobsen og Svart er den beste kaffen jeg har smakt i Trondheim. I tillegg må jeg på Hagen og spise kål, forteller hun.

Klarer ikke å la være

Artisten har egentlig et «pauseår», hvor hun prioriterer å skrive og produsere ny musikk, men spiller både egne konserter og på festivaler i Norge.

- Vi hadde et ekstremt hektisk fjorår med to utgivelser og turné. I år skriver jeg nytt materiale, men jeg klarer ikke helt å la være å spille når jeg er her.

Marit Larsen gitt ut plater i 20 år, men har ikke lenger et stort plateselskap i ryggen. I fjor valgte hun å opprette egen label, og er derfor helt uavhengig.

- Jeg følte meg moden for det. Jeg har hatt veldig godt av å ha et stort apparat i ryggen siden jeg var tenåring, men så kom det et tidspunkt hvor jeg kjente at jeg hadde god oversikt over hvem jeg ville jobbe med, forteller hun.

I fjor produserte hun én plate, som hun delte opp og ga ut i to forskjellige runder.

- Jeg lagde mitt eget plateselskap, og hadde lyst til å sette maskineriet ordentlig i gang. Jeg ville prøve en modell der jeg skaper innhold og gir ut musikk oftere.

Hun forteller at musikken ble utgitt mellom tre til fire uker etter den var ferdig, og at det var et givende år hvor hun lærte mye.

- Strømming er det de aller fleste benytter seg av for å høre på musikk, så da er det åpent for å eksperimentere med utgivelsesform. Det er faktisk mulig å gi ut ting som er så ferskt at man kjenner det i årene. Musikken rekker ikke gå ut på dato før vi får markedsført den, sier hun.

Wonder the Boy ville egentlig bli forfatter

- Ganske sta

Larsen utdyper med at hun velger folk ut ifra den spisskompetansen de har. Nå vet hva hun trenger hjelp til – og hva hun har behov for, for å gjøre jobben sin bra.

- Jeg er veldig klar over hva jeg kan nå, og hva begrensningene mine er. Jeg har blitt ganske sta og flink til å produsere.

I tillegg til dette forteller hun at hun er glad i å være kapellmester i bandet sitt.

- Det har tatt lang tid. Nå har jeg gitt ut musikk i mange år. Det har vært en lang og givende utdanning, men nå koser jeg meg ordentlig.

Fremover skal Larsen lage ny musikk, og gi den ut når hun er klar. Årets siste konsert skal hun spille i Henningsvær.

- Nå kan jeg være på scenen og er veldig trygg på det jeg gjør. Jeg har vel aldri hatt det bedre. Jeg holder konserter bare når jeg har virkelig lyst til det, og gir ut musikk når jeg har lyst til det. Det er en trygghet i å ha alle hattene på, legger hun til.