- Vi jakter alltid på nye radiotalenter

- Vi har fått juling i områder der bare NRK har slukket FM-båndet, sier P3-sjef Bjørn Tore Grøtte.

- Vi har fått juling i områder der bare NRK har slukket på FM-båndet, sier P3-sjef Bjørn Tore Grøtte, som likevel er optimist og jakter på nye radiotalenter.   Foto: Morten Antonsen

Saken oppdateres.

I år startet NRK slukkingen av signaler på FM-båndet. Omleggingen pågår fortsatt og de siste går av FM-båndet i 2018.

NRK har hatt nedbemanninger og omorganiseringer, så også i P3, og i fjor ble Bjørn Tore Grøtte sjef for alle radioprogrammer som sendes i P3 og på mP3. Også de som produseres i Oslo.

LES OGSÅ: Full fest på Torget til tross for regnvær

Hardere konkurranse

Med 30 riksdekkende radiokanaler er det åpenbart blitt større konkurranse om lytterne.

- Med tanke på slukkingen på FM-båndet og nye målinger, er det fortsatt bare halvparten som er slukket. Det vi ser er at i de områdene hvor bare NRK har slukket, der har vi fått juling. Mp3 har hatt en fin vekst, men vi vil ikke se hvordan markedet blir før i andre kvartal av 2018. NRK har jobbet hardt for at alle må kjøpe dab-radio. Mange har byttet ut én radio, men det gjenstår en del bilradioer som ikke er byttet, sier P3-sjefen.

Mindre sommerlytting

- I Trøndelag fikk de kommersielle radiokanalene en liten oppsving da NRK forsvant fra FM-båndet, men når disse også slukket jevner det seg ut, tror Grøtte.

For P3 sin del, som har unge lyttere, går tallene ned om sommeren.

- De har ikke de vanlige rutinene inne på dagtid, mange har fri, noen jobber og andre sover sikkert mer enn ellers i året. All radiolytting er annerledes på sommeren, og blant de yngste blir dette veldig tydelig, sier Grøtte.

Jakter talenter

I mediebransjen, hvor konkurransen om en jobb blir stadig tøffere, er sommervikariatene en fin mulighet til å vise seg frem.

- Jeg har hørt litt på våre vikarer fra Spania, de er kjempeflinke. Vi har mange talenter som får prøvd seg og vist seg fram akkurat nå.

LES OGSÅ: Her forlater NRK FM-nettet

LES OGSÅ: - Som å rive av et plaster

Kan du avsløre nyheter til høsten?

- Vi får et nytt ettermiddagsprogram, med Tuva Sellmann og Niklas Baarli i «Verdens rikeste land». Det har jeg forventninger til, sier P3-sjefen, og legger til:

- Men vi jakter alltid på nye talenter. Vida Lill og Adelina er en ny, talentfull duo, og Martin Holmen med morgensendingene på mP3 er også et godt radiotalent, sier P3-sjefen, som også søker etter ny redaksjonsleder på Tyholt.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter

På forsiden nå