Det viser tall fra NRKs rapporter til Kulturdepartementet.

Om 58 dager stenger FM-nettet for de riksdekkende radiokanalene i Oslo, Akershus, Østfold og Vestfold. Det er den femte slukkeregionen siden starten i januar.

Flest spørsmål i nord

I januar startet slukkingen av FM-sendingene, og første «slukkeregion» ut var Nordland. I løpet av den påfølgende uken fikk NRKs publikumsservice hele 3796 DAB+-henvendelser. Dette er det høyeste tallet på henvendelser etter at en FM-sending er slukket i en region.

De nyeste DAB+-lytterne - Sogn og Fjordane, Hedmark, Rogaland og Agder-fylkene, ligger på annenplass på henvendelsestoppen. I løpet av de syv første dagene etter slukkingen 21. juni mottok NRK 926 henvendelser – flest på telefon.

Var forberedt på flere henvendelser

- Henvendelsene som kommer inn er av alle typer spørsmål. Så vårt inntrykk er at henvendelsestrykket har vært moderat og ganske beskjedent, sier sjef for radiodistribusjon i NRK, Petter Hox.

Hox får støtte i konklusjonen sin av Ole Jørgen Torvmark, daglig leder i Digitalradio Norge.

- To av tre nordmenn lytter til radio hver dag. Med tanke på hvor mange radioskiftet berører, er det ikke så mange som tar kontakt. NRK har tatt høyde for at det kunne bli flere, sier han til Aftenposten.

Hox i NRK forteller at det fortsatt arbeides med å «finpusse» på nettet:

- Vi supplerer med flere sendere slik at dekningen skal bli bedre, så utbyggingen er ikke ferdig. Det vi forbedrer er ofte et resultat fra innspill fra publikum.

To slukkeregioner igjen

20. september er det Oslo, Akershus, Østfold og Vestfold som står for tur. Den slukkingen tror Hox kommer til å gå bra.

- Dette er et område som har hatt DAB-dekning i mange år, så det er på langt nært så utfordrende som Vestlandet. Det var et tøft område å lage DAB-dekning i.

Nesten tre måneder senere følger siste region, som er Troms og Finnmark, etter. Her opphører FM-sendingene 13. desember 2017.