- Et eventyrlystent album, selv til Motorpsycho å være

Motorpsycho slipper nytt dobbeltalbum i september.

Større og hardere: Bent Sæther (t.v.) og Hans Magnus Ryan i Motorpsycho slipper nytt dobbeltalbum i september. Det blir bandets første utgivelse med sin nye trommis Tomas Järmyr.  Foto: Foto: MARIUS SUNDE TVINNEREIM, Adresseavisen

Saken oppdateres.

Dette avslører bandet på sin egen hjemmeside tirsdag kveld.

«The Tower» gis ut på dobbel vinyl og dobbel cd 8. september. Det blir bandets første utgivelse med sin nye trommeslager Tomas Järmyr, etter at forgjenger Kenneth Kapstad sluttet for et drøyt år siden.

Bassist og vokalist Bent Sæther skriver på hjemmesiden at albumet kommer til å tøye grensene og være eventyrlystent, selv til Motorpsycho å være.

- Dette høres ikke ut som noe annet Motorpsycho-album! Musikalsk er det i deler det hardeste albumet bandet har gjort på en stund, og materialet fyller skalaen fra det korte og søte, til det lange og slemme, skriver han om plata, og lover at den definitivt vil være av en mer «eksplosiv natur» enn forgjengeren «Here Be Monsters».

LES OGSÅ: Psykedelisk rusletur i soloppgangen

Omslaget til Motorpsychos kommende plate «The Tower» viser Håkon Gullvågs kunstverk «Babels tårn».  Foto: Platecover

Spilt inn i USA

Bandet spilte inn de mer «brutale» delene av materialet i løpet av tre uker i Los Angeles i mars, der de produserte selv med hjelp av Noah Shain og Dave Raphael. Deretter dro de til Rancho De La Luna i Mojave-ørkenen (der også trondheimsbandet Sugarfoot har spilt inn sine to siste album), der de spilte inn de mer tilbakelente låtene i løpet av tre dager.

- Litt lys i mørket som dominerer det meste av materialet, det blåste også litt klar ørkenluft inn i prosessen, skriver Sæther.

Omslaget er for øvrig en gjengivelse av Håkon Gullvågs kunstverk «Babels tårn». Bildet var en del av Gullvågs utstilling i Nidarosdomen i 2005.

- Albumet er et bevis på at den gamle bikkja fortsatt kan bite, avslutter Bent Sæther.

§
Vis debatt
comments powered by Disqus
Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå