- Vi er på vakt

Politiet har iverksatt en rekke sikkerhetstiltak før Robbie Williams-konserten.

Innsatsleder Anne Birgitte Arras ved Trøndelag politidisktrikt og sikkerthetsansvalig Mård Askim i Trondheim Concerts har iverksatt en rekke sikkerhetstiltak før konserten tirsdag. 

Saken oppdateres.

- Det er alltid en utfordring når så mange mennesker er samlet på ett sted, sier innsatsleder Anne Birgitte Arras ved Trøndelag politidistrikt.

Tirsdag ettermiddag kommer 35 000 publikummere til Granåsen for å høre Robbie Williams. Både lokalt politi og artistens eget sikkerhetsapparat er godt forberedt.

Her er alt du trenger å vite før Robbie-konserten

- Er på vakt

PST har siden begynnelsen av april vurdert det som sannsynlig at det kan bli forsøkt gjennomført terrorangrep mot Norge.

- Vi er på vakt, og iverksetter de tiltakene som trengs for å ivareta sikkerheten til publikum, artisten og alle andre som er til stede i Granåsen, sier Arras.

Verken innsatslederen eller sikkerhetsansvarlig i Trondheim Concerts, Mård Askim, ønsker å gå i detalj på disse tiltakene.

- Vi er helt avhengig av et godt samarbeid med politiet. Det kommer like mange til Granåsen som det bor i en liten norsk by. Det er klart det krever sikkerhetstiltak, sier Askim.

- Derfor er det så viktig at folk viser hensyn. Det er forutsetningen for at det skal bli et hyggelig arrangement, sier Arras.

LES OGSÅ: Flere hundre Robbie-billetter til salgs

Forbedret arena

Etter Bruce Springsteen-konserten kom det flere reaksjoner på at det tok for lang tid å komme seg ut av arenaen etter konsertslutt. Hovedutgangen fra konsertområdet ledet kun til shuttlebussene, noe som førte til trengsel og lang kø. Tirsdag vil publikum kunne velge mellom flere utgangssluser. En til bussene, en mot Byåsen og en mot Heimdal.

- Politiet berømmer arrangørene for å ha tatt tilbakemeldingene fra fjorårets konsert på alvor, og at de har foretatt nødvendige justeringer, sier Arras.

Askim understreker viktigheten av at publikum kjøper bussbillett til og fra Granåsen på forhånd.

- I tillegg må flasker, kamera, ipader, stoler og paraplyer bli liggende hjemme.

LES OGSÅ: Jan Magne Førde fikk klar beskjed fra sin døende kone. Fire dager etter hennes død, spilte han konsert under Jazzfestivalen i Molde.

Store trafikkreguleringer

Fra og med klokken 14 på konsertdagen vil aksen Kongsveien Byåsenvegen stenges helt for ordinær trafikk. Det vil også Smistadvegen. Stengepunktene vil ligge ved Stavset, ved trafikkmaskinen på Kolstad og Smistadvegen ved Ringvålvegen. Kun busser fra ATB som skal frakter folk til anlegget slipper igjennom.

Følg med på Adresseavisens livestudio fra Robbie-konserten tirsdag.

På forsiden nå