- Jeg har fått sparken fra NRK 15 ganger

Alex Rosén synes det er artig å erte opp eldre menn. Fredag gjester han festivalen i Knarrlagsund.

Vært mye i Trøndelag: Alex Rosén satte opp en statue ved barndomshjemmet til Tande-P på Frøya. 

Saken oppdateres.

- Jeg hører at du kommer rett fra New York?

- Ja, jeg har akkurat kommet hjem, og har bare rukket å sove én time. Men det var en bra time.

- Hva gjorde du der?

- Jeg lette blant annet etter singler. Jeg samler på gamle låter fra 50-, 60- og tidlig 70-tall. Den gangen var det mye mer trøkk i musikken.

- Hva skal du gjøre i Knarrlagsund?

- Sammen med Trondheims store sønn, Petter Wavold, skal jeg prate høl i huet på folk. Jeg er en historieforteller, som ikke dikter opp vitser. Jeg har vært på Hitra og Frøya før på grunn av Tande-P og Tore Strømøy. Hæhæhæ.

- Hvorfor det?

- Jeg digget Tande-P da jeg var yngre. Jeg besøkte barndomshjemmet hans. Der satte jeg opp en statue av ham, samtidig som jeg la ned en bukett med blomster. Tande-P blir alltid litt sur når jeg snakker om det. Han har innmari kort lunte, hæhæhæ.

LES OGSÅ: Kristopher Schau: - Jeg blir gæren av alt rotet

- Jeg hører rykter om at du har fått sparken fra NRK syv ganger. Hvordan fikk du til det?

- Det stemmer ikke. Jeg har fått sparken fra NRK 15 ganger. Hvor mange ganger er ikke så viktig. Jeg fikk for eksempel sparken av en sjef. Dagen etterpå ringet en annen sjef og spurte hvor det ble av meg. Da gikk jeg på jobb igjen. Det forteller litt om NRK, og om hvordan ting fungerer i staten.

- For noen år tilbake hadde du kommentarstemmen i programmet «Celebert selskap». Hvordan fikk du den jobben?

- Jeg fikk jobben fordi produsentene mente at jeg passet til å kommentere. Hele programmet var jo en sprø fest. Hæhæhæ.

- Er du en ja-mann?

- Tja, jeg sier nei til mye. Det viktigste er at det jeg sier ja til er kult. Jeg vil heller være en god kamerat, enn en sær kunstner.

LES OGSÅ: - Uten full kontroll over arenaen blir Robbie Williams den siste konserten i Granåsen

- Hvilken norsk kjendis kunne du tenke deg å bo i kollektiv med?

- Triana Iglesias, eller nei vent, Erling Borgen, journalisten. Han vil jeg bo med. Jeg er litt venner med ham fortsatt. Han ble ganske sur på meg etter at jeg tagget ham i et bilde hvor han sto sammen med 30 andre nakne menn. Mannen jeg tagget var visst ikke Erling Borgen likevel. Etter det slettet han meg som facebook-venn.

- Men hvorfor vil du bo med ham?

- Han er en morsom fyr. Jeg liker fargerike mennesker som jeg kan diskutere med.

- Tror du Erling Borgen er flink til å støvsuge?

- Ja, han er gammel arbeider og raddis, så jeg er sikker på at han er god til å støvsuge.

- Tenkt scenario: Dere må leie ut det tredje rommet i kollektivet, men bare to personer møter opp på visning, Kåre Willoch og Gro Harlem Brundtland. Hvem vile du ha valgt?

- Det er jo ganske kjedelige folk. Det må bli Kåre Willoch, fordi da kan han og Erling Borgen være uenige med hverandre.

LES OGSÅ INTERVJUET MED PLUMBO-LARS: - Hvert år får jeg Plumbo avløpsåpner i julegave

På forsiden nå