Facebook og Spotify kaster ut høyreekstreme

Facebook har slettet kontoene til en selverklært fascist som deltok i demonstrasjonene i Charlottesville i USA. Samtidig fjerner Spotify hvit makt-musikk.

Facebook har slettet minst åtte kontoer knyttet til høyreekstreme organisasjoner.  Foto: Ap/NTB Scanpix

Saken oppdateres.

Christopher Cantwells kontoer har blitt slettet både på Facebook og Instagram, bekrefter Facebooks talsperson Ruchika Budhraja. En side knyttet til podkasten hans er også slettet.

Facebook har også slettet minst åtte kontoer knyttet til høyreekstreme organisasjoner, fordi det brøt med selskapets politikk om hatprat og organisasjoner.

Ifølge Southern Poverty Law Center er Cantwell antisemitt og selverklært fascist og bruker podkasten til å spre hvit, nasjonalistisk propaganda. Cantwell anklager Facebook for å prøve å stilne ham på grunn av synspunktene hans.

Strømmetjenesten Spotify har også begynt å fjerne innhold som knyttes til hvit makt-bevegelsen. I en gjennomgang av tjenesten etter voldsomhetene i amerikanske Charlottesville fant Digital Music News minst 37 tilgjengelige hvit makt-band, skriver Dagens Nyheter.

– I forbindelse med at vi har blitt gjort oppmerksomme på dette innholdet, har vi fjernet mange av de bandene som er identifisert, mens vi umiddelbart gransker resten, skriver en talsperson for Spotify til den svenske avisen.

På forsiden nå