Auroras Domen-konsert utsolgt på få minutter

- Debatten i forkant bidro til å skape blest, sier Jens Storli i Olavsfestdagene.

Aurora ser frem til å spille i Nidarosdomen 2. november. NRK gjør opptak av konserten, som vil bli sendt på NRK i løpet av jula.  Foto: Åserud, Lise, NTB scanpix

Saken oppdateres.

Den 2. november kommer Aurora Aksnes til Nidarosdomen med et helt spesielt repertoar, skreddersydd for anledningen.

Billettene til konserten ble lagt ut klokken 09.00 mandag morgen. Få minutter senere var alle de 1100 billettene revet vekk.

- Aurora er ettertraktet uansett hvor hun spiller. Men når hun gjør en så spesiell konsert som dette i Nidarosdomen, kommer den mest dedikerte fansen til byen. Responsen fra dem er veldig stor, de har forstått at dette blir en unik kveld, sier Jens Storli i Olavsfestdagene, som står som arrangør av konserten.

- Jeg kan ikke tenke meg et vakrere sted å synge, sier Aurora om konserten i katedralen.  Foto: Bøe, Torstein, NTB scanpix

 

LES OGSÅ: Endelig får Astrid S oppleve Studentersamfundet

På konserten i Domen får Aurora hjelp av kor, eget band og gjestemusikere. Hun lover at publikum får høre både egne låter, coverlåter og salmer i helt ny drakt.

Avslo først konserten

- Det føles veldig som om jeg har fått en viktig oppgave. At jeg begir meg ut på noe jeg må ta med sterke armer, åpent sinn og senkede skuldre. Noe jeg må håndtere med respekt, som jeg syns er en utrolig vakker følelse, sier Aurora i en pressemelding.

Da det ble kjent at artisten skulle innta Nidarosdomen, vakte det debatt innad i kirken. Domkantor Magne Draagen og menighetsrådet avslo først konserten, og hevdet Olavsfestdagene truet med «mediekjør» om de ikke fikk gjennomføre.

«Ingen trussel, men en saksopplysning», svarte Petter Myhr i Olavsfestdagene.

- Debatten bidro i alle fall til at folk ble kjent hva vi jobbet med, lenge før vi orienterte om det. Det skapte blest rundt konserten, sier Storli.

LES MER: - Spesielt at det kommer 300 på orgelkonsert hver lørdag

Domen på sitt flotteste

Konserten arrangeres tre dager etter 500-årsjubileet for reformasjonen, som markeres med høymesse i Nidarosdomen. NRK skal filme messen og kommer med hele sitt produksjonsapparat og full lyssetting.

Den samme produksjonen skal brukes på Aurora-konserten, som vil bli filmet i sin helhet og sendt på NRK i løpet av jula.

- At vi får konsertproduksjonen når katedralen er pyntet på sitt flotteste, er fantastisk. Vi får en lyssetting av rommet som vi aldri før har hatt på en konsert i Nidarosdomen, som vanligvis er forbeholdt de store nasjonale markeringene, sier Storli.

- Gleder meg

På kort tid har Aurora etablert som en av våre viktigste artister. Hun debuterte med albumet «All My Demons Greeting Me As A Friend» i 2016. Platen gikk rett til topps på VG-lista, og ble deretter liggende inne på albumlista i nesten et helt år.

LES ANMELDELSEN: Aurora imponerer

Så langt i år har hun headlinet Slottsfjellfestivalen, vunnet Spellemannspris for beste nykommer, video, og popsolist, og har blitt streamet nesten 200 millioner ganger. Musikken hennes har også blitt brukt i TV-reklamer i England, og har blitt en gjenganger i Hollywoods film- og TV-trailere. Nå jobber hun med sitt nye album.

Sist Aurora spilte i Trondheim, under Olavsfestdagene i fjor, sto hun på scenen i Borggården sammen Karpe Diem. Nå ser hun frem til å opptre i kirken.

- Jeg kan ikke tenke meg et vakrere sted å synge. Å føle på musikken, følelser og alle menneskene som vil være der med meg. Jeg gleder meg, og tror det kommer til å føles helt nydelig, sier Aurora.

§
Vis debatt
comments powered by Disqus
Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå