Deltar i «Jakten på kjærligheten»

Ingvar fra Sparbu videre i «Jakten på kjærligheten»

Ingvar Alstad (31) var blant dem som fikk flest frierbrev.

«Jakten-Ingvar»: Trønderen Ingvar Alstad (31) får snart en haug med friere inn på gårdstunet. Så gjenstår det å se om han finner kjærligheten. 

Saken oppdateres.

- Jeg kjenner jeg blir litt nervøs, sa han under mandagens episode i realityserien som nå går på fjortende året, skriver Trønder-Avisa.

Han var blant dem som fikk flest frierbrev, og blir dermed å se på skjermen fremover.

Nå må han plukke ut ti kandidater som han skal speed-date i neste program.

- Speed-date blir jo noe av det skumleste som skal skje. Det er langt utenfor min komfortsone, men den som intet våger, intet vinner, kommenterte han under programmet.

I fjor ble han påmeldt til «Jakten på kjærligheten» av en kompis, men hadde ikke tid til å delta.

I år var det en person ved navn Inga Alstad som meldte ham på.

LES OGSÅ: De vil bygge 15 nye leiligheter på Tukthuset

- Men jeg kjenner ingen som heter Inga Alstad, så dette er nok et pseudonym. Det er vel noen som vil meg vel. Eller som bare ha det artig på min bekostning, ler kornbonden fra Sparbu i Steinkjer.

Pen, jordnær og sosial

Alstad bor på gården hvor han er oppvokst, tok over driften for sju år siden og kjøpte gården i 2015. I tillegg til å drive med korn, er han entreprenør og maskinfører innen landbruksmaskiner. Han har alltid jobbet mye, og lever et sosialt liv med mange kompiser.

- Hvordan bør drømmedama være?

- Hun må se bra ut, det er viktig. Dessuten må hun være sosial og en stødig person med føttene godt plantet i jorda. Ingen sofasliter. Selv er jeg ganske aktiv med mye jobbing, så hun bør ha forståelse for hva en gårdsdrift innebærer. Det er ikke store forskjellen på hverdag og helg når man driver gård. Vedkommende må også ønske å slå seg ned her hos meg. Det kan kanskje virke sært at jeg ikke vil flytte på meg, men jeg er vokst opp på denne gården og synes det er veldig artig å holde på med dette.

Tok grep

- Hvorfor har det vært vanskelig å finne et «kjerringemne»?

- Jeg har nok prioritert litt feil tidligere. I perioder har jeg hatt to fulle jobber og vel så det, og det har nok ført til at det ikke har fungert i tidligere forhold. Men på et tidspunkt skjønte jeg at jeg måtte ta grep, og nå jobber jeg mindre, sier Alstad.

Selv om han har mange gode venner, har den barnløse ungkaren følt seg litt som femte hjulet på vogna i sosiale lag de siste par årene. Det er ikke like artig som tidligere å være ungkar og spellemann.

- Nå drømmer jeg om kone, et dugelig bondebryllup og barn.

I første episode får vi se hvor mange frierbrev bøndene har fått. De fire som får flest brev, får seerne følge videre på tv-skjermen.

- Har du fått mange frierbrev?

- Det har kommet noen ja. Og jeg har tro på at noen av dem kommer gjennom nåløyet. Men det nåløyet er ganske stort da.

Gir gass

- Hvilke positive egenskaper har du selv å by på?

- Generelt er jeg i godt humør, jeg er raus og det er ikke vanskelig å be meg om en tjeneste. Jeg er veldig positivt innstilt, og tenker nesten alltid at «dette ordner seg, det er bare å gi gass». Med en slik innstilling, opplever jeg at ting som regel går bedre enn først fryktet. En slik holdning er forhåpentligvis et pluss for en partner.

Likevel stiller bonden ett tydelig krav til en kjæreste.

- Ei uke hver høst drar jeg på elgjakt med kompiser. Da drar jeg på fjellet og er temmelig utilgjengelig. Ei uke med «ego-tid» mener jeg en partner må tolerere.

- Man må ta noen sjanser

Flere av dem som ble et par i tidligere utgaver av «Jakten på kjærligheten» har gått fra hverandre. Ingvar Alstad er ikke redd for å «tape ansikt» på riksdekkende tv.

LES OGSÅ: Slik blir de nye badene på Britannia Hotel

- Man må ta noen sjanser her i livet. Ved å delta i dette programmet får jeg jo mulighet til å sjekke damer fra hele Norge. Dog må jeg utlevere meg foran bestemor og resten av landet, men det må jeg tåle. Når jeg en gang havner på gamlehjem, vil jeg være trygg på at jeg i hvert fall har prøvd. Uansett hvordan det måtte gå med kjærligheten.

«Jakten på kjærligheten» hadde premiere på TV2 mandag 4. september kl. 20.00.

Kjærlighetssyke bønder: Disse seks bøndene er med i sesongens «Jakten på kjærligheten». De fire som får flest frierbrev, går videre. Fra venstre bak Rolf Gjølstad, Jon Christian Hvidsten, programleder Katarina Flatland, Beate Østby. Foran fra venstre: Beatrice Fjell, Ingvar Alstad og Erik Grytnes. 

Kjærlighetssyke bønder: Disse seks bøndene er med i sesongens «Jakten på kjærligheten». De fire som får flest frierbrev, går videre. Fra venstre bak Rolf Gjølstad, Jon Christian Hvidsten, programleder Katarina Flatland, Beate Østby. Foran fra venstre: Beatrice Fjell, Ingvar Alstad og Erik Grytnes. 

På forsiden nå