Dylans mann i Bluesklubben

I Trondheim bluesklubb fredag kveld blir det gjenhør med en gammel helt, som definitivt har vasket håret sitt i Trondheim før.

Tra toget til Trondheim: Augie Meyers er tilbake på Bluesklubben fredag kveld. 

Saken oppdateres.

«Augie Meyers er min mann. Han er som en intellektuell som bruker bokormer når han skal ut på fisketur.»

Det er det Bob Dylan som har sagt. Han kaller Meyers en lysende musiker, og brukte ham blant annet som organist på flotte «Time Out Of Mind», og på rundt 500 konserter.

LES OGSÅ: Meyers orgel gir Dylan trygghet

Ikkeno Doors uten Meyers

Dylan hadde likt Meyers siden tiden med Sir Douglas Quintet på 60-tallet der orgelspillet hans var en dominant ingrediens. Man kan vanskelig tenke seg the Doors uten inspirasjon fra Meyers.

Det som gjør Augie Meyers så stor er ifølge Dylan at han er en mester i synkopering og timing, egenskaper som ikke kan læres.

Mannen og hans organ

Meyers distinkte orgelspill har også har preget album med for eksempel Jerry Lee Lewis og Willie Nelson. Meyers og hans Vox Continental er nærmest uadskillelige. En gang, helt på starten av 90-tallet, ble det noe kluss med å få orgelet inn i Norge. Den joviale amerikanske musikeren klarte ikke helt å holde maska da en kvinnelig reporter fra adressa spurte ham om «everything is OK with your organ» før konserten.

Train To Trondheim

Det var en periode fra midt på 80-tallet at Augie Meyers var her mye, både i front for eget band og sammen med sin kamerat Doug Sahm i bandene Sir Douglas Quintet og Texas Tornados. De var høyt på hitlistene med «Meet Me In Stockholm» og hadde også skrevet låten «Train To Trondheim». De var så populære at vi fant det naturlig å lage reportasje i avisa på at Augie vasket håret hos en frisør i Nordre. Augie Meyers hadde ikke klippet håret på 16 år på det tidspunktet, hadde sine 1,2 meter i en staselig flette og fikk det vasket to ganger i uka.

LES OGSÅ: Møte med en svekket storhet

Augie og Doug Sahm begynte å spille sammen på 50-tallet, og gjorde storsuksess med Sir Douglas Quintet på 60-tallet og igjen 20 år senere. Nå er Sahm borte, men Meyers er fortsatt aktiv, og fortsatt til å kjenne igjen for stemmen og orgelet, enten han formidler country, texmex, blues eller mer tradisjonell rock. Fredag kveld tar han igjen toget til Trondheim, og rusler bort til kjelleren i Royal Garden, med sitt organ.

På forsiden nå