Indonesier med hyllestsang til pinnekjøtt

Inspirasjonen fikk han fra trønderen Audun Kvitland som i fjor ble YouTube-stjerne med sangen om den indonesiske nasjonalretten Nasi Padang.

Inspirert av trønderen Audun Kvitlands sang om den indonesiske nasjonalretten Nasi Padang har en indoneser laget en sang om pinnekjøtt.

Saken oppdateres.

- Som om en indonesier hadde laget en sang om innherredssodd.

Det sa Audun Kvitland for cirka ett år siden da han over natta ble YouTube-stjerne i Indonesia med en sang om matretten Nasi Padang. Låten til Melhus-musikeren er nå sett over 2,1 millioner ganger på YouTube. I kjølvannet av suksessen ble han intervjuet av flere internasjonale medier, blant annet BBC, og vært gjest i flere av Indonesias største tv-show.

Pinnekjøtt hørtes og så bra ut

Indonesieren Subari Wiratno ble både rørt og inspirert da han hørte sangen til Kvitland og har nå laget en hyllestsang til det norske pinnekjøttet.

- Jeg syntes det var fantastisk at Audun lagde en sang om vår nasjonalrett. Plutselig fikk jeg det for meg at jeg ville lage en matsang fra hjemlandet hans, skriver Wiratno i en epost til Adresseavisen.

SE OG HØR SANGEN I VINDUET OVER

Har aldri smakt pinnekjøtt

Valget falt på pinnekjøtt etter at han fikk flere tips fra Audun om norsk tradisjonsmat.

- Han sendte meg en liste via Facebook, men jeg var usikker på hva jeg skulle velge. Jeg hadde verken hørt om eller smakt noe av det. Dessuten var rettene vanskelige å uttale. Men pinnekjøtt både så og hørtes bra ut, så da falt valget på det, forklarer Wiratno.

- Hva handler sangen om?

- Den handler mest om hvor godt pinnekjøtt ser ut og hvor vanskelig det er å uttale, svarer låtskriveren.

Indoneseren Subari Wiratno (t.h) har hatt med seg kompisen Hendra under utviklingen av pinnekjøtt-sangen.  Foto: Privat

LES MER: - Som om en indonesier hadde laget en sang om innherredssodd

- Melodisk og dritkul

Audun Kvitland ble begeistret da han fikk høre at pinnekjøtt-sangen hadde blitt en realitet.

- Det er mange som har sagt de ville lage en norsk matsang etter at jeg lagde Nasi Padang, men jeg hadde vel ikke trodd at noen faktisk ville gjøre det. Jeg ble så sjarmert av dette at jeg tilbydde meg å hjelpe dem med lydmiksen, samt å skaffe til veie pinnekjøttbilder til musikkvideoen, forteller musiker og lydtekniker Kvitland.

- Hva synes du om sangen?

- Den har sine sjarmerende trekk med en spesiell engelsk uttale. Selve låten mener jeg er melodisk og dritkul. De har til og med lagt på litt fele for å gjøre den ekstra norsk.

Musiker og lydtekniker Audun Kvitland har besøkt Indonesia flere ganger etter Youtube-suksessen og har blant annet framført hitsangen «Nasi Padang» på riksdekkende indonesisk tv.  Foto: Skjermdump av video

LES OGSÅ: - Det var fullstendig absurd

- Bør få komme og smake pinnekjøtt

Om den blir like mye sett og hørt på internett som Nasi Padang tviler han imidlertid på.

- I Indonesia hadde jeg 250 millioner potensielle seere. I Norge er vi litt færre folk. Men jeg håper virkelig at han blir invitert til Skavlan eller Lindmo, hehe. Han må i alle fall få komme til Norge for å smake på maten han synger om. En eller annen pinnekjøttprodusent, eller pinnekjøttforening må komme på banen, mener Kvitland.

Spent på responsen

Denne helga blir sangen og videoen lansert på nettet. I Indonesia sitter en spent tekstforfatter og venter på responsen.

- Jeg er så takknemlig for at Audun har hjulpet oss med sangen. Forhåpentligvis vil sangen synges ved hvert eneste pinnekjøtt-måltid fremover uansett hvor det serveres på kloden.

Følg Adresseavisen på FacebookInstagram og Twitter.

§
Vis debatt
comments powered by Disqus
Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå