Trøndersk filmfestival avvikles

Det blir ingen Femmina-filmfestival i år.

Kvinner i filmfront: Skuespillerne Ingrid Bolsø Berdal og Evy Kasseth Røsten deltok på Femmina i 2008. 

Saken oppdateres.

I en pressemelding opplyser styret i Femmina Internasjonale Filmfestival SA (Fiff) at årets utgave av filmfestivalen utgår. Det ble bestemt i et styremøte 4. september. Styret anbefaler også årsmøtet å avvikle Fiff som samvirkeselskap.

LES OGSÅ: Netflix-stjerne: - Jeg elsker å gå tur på Ladestien

Filmfestivalen ble etablert i 2004 og foregår i Verdal i Nord-Trøndelag. Hovedmålet er å vise film fra kvinnelige filmskapere. Festivalen skriver på sine nettsider at de ønsker å synliggjøre og løfte fram god film laget av kvinner i nøkkelposisjoner bak kamera, samt være et viktig møtested for filmskapere.

Festivalen har siden 2010 delt ut Edith Carlmarprisen i samarbeid med Norsk filminstitutt (NFI). Tilsvarende festivaler finnes i svenske Malmö og i USA, Canada og England.

Nå håper styret at andre vil ta over stafettpinnen og arrangere en lignende festival i Trøndelag.

Etablert i 2004: Disse kvinnene dro i gang Femmina internasjonale filmfestival i 2004. Fra venstre Solbjørg Emilie Espestøyl, Karin Hovde, Lise Vestvik, Marit Bakken og kinosjef Eli Røthe i prosjektgruppa. Foran fra venstre, Herbjørg H. Clifford og Lisbeth Lein. 

Etablert i 2004: Disse kvinnene dro i gang Femmina internasjonale filmfestival i 2004. Fra venstre Solbjørg Emilie Espestøyl, Karin Hovde, Lise Vestvik, Marit Bakken og kinosjef Eli Røthe i prosjektgruppa. Foran fra venstre, Herbjørg H. Clifford og Lisbeth Lein. 

På forsiden nå