Nordstoga «tar en Åge»

Når sommerens EP «Mykje lyd» i denne uka etterfølges av EP-en «Mykje varme», skaper det unektelig musikalske assosiasjoner.

Favorittarena: Men Odd Nordstoga kommer ikke til Byscenen på høstens «Mykje varme»-turné. 

Saken oppdateres.

- Det er kanskje i overkant freidig ja, sier Odd Nordstoga; en smule nervøs for oppringningen fra Trøndelag som etterspør en forklaring på likheten til en av norsk popmusikks største suksesser – Åge Aleksandersens «Lys og varme».

Nordstoga skal gi ut et dobbeltalbum over nyttår, forhåpentligvis i februar. Nordstoga fortalte i møte med sitt plateselskap i vår at han satt med et distinkt knippe låter som var bredt og fyldig arrangert, og et annet med hovedakkompagnement av hans akustiske gitar. De bestemte seg får å spille på ulikhetene, gjøre den ene gruppe låter enda mer fyldig og gi ut tre låter som «Mykje lyd» i sommer, med blant annet den fengende radiolåten «Fri».

LES OGSÅ: Kongen fikk dialekthjelp av Nordstoga

I dyp respekt for Åge

Nå kommer tre varme høstsanger, singlen «Det fine som kan bli», «Liljetjern» og den flotte duetten «Verda som var ny» med Frida Ånnevik – samlet på EP-en «Mykje varme».

Titlene gjorde seg altså nesten selv, med Odd Nordstoga understreker at de er valgt i dyp respekt for en artist han mener er norsk rocks største utøver gjennom tidene.

Åge: Moro og stas

Respekten viser seg å være gjensidig. Åge Aleksandersen synes det både er morsomt og stas med Nordstogas lekne navnevalg.

- Jeg har likt Nordstoga helt siden han hadde gruppa Something Odd på 90-tallet. Han husker det sikkert ikke selv, men jeg stoppet ham på en flyplass den gangen, og sa jeg hadde stor tro på det han holdt på med. Det han har gjort de siste årene har vært helt storveies, sier Åge Aleksandersen.

Stor stas med Byscenen

En av indikasjonene på Nordstogas popularitet har vært de eventyrlige konsertene på Byscenen før jul de siste årene.

LES OGSÅ: En luring i medvind

- Det er en perfekt arena for en artist som meg. Den er ærverdig, tradisjonsrik og intim. Det ble dessverre ikke konsert på Byscenen på den soloturneen jeg skal ut på i oktober, Bøfjorden Grendahus i Surnadal blir den nærmeste konserten. Men jeg håper jeg er tilbake på Byscenen neste vår, sier Odd Nordstoga.

På forsiden nå