Navnet offentliggjøres onsdag – men nå er det bestemt hvem som blir ny teatersjef

Tirsdag kveld avgjorde styret ved Trøndelag Teater hvem som blir ny teatersjef.

Tre av søkerne til stillingen som ny teatersjef ved Trøndelag teater. Øyvind Brandtzæg (foto: Marianne Tønset), Catrine Telle (foto:Steinar Fugelsøy) og Mads Bones (foto: Terje Visnes). Onsdag blir det offentliggjort hvem den nye teatersjefen blir.  Foto: Marianne Tønset;STEINAR FUGELSØY;Terje Visnes

Saken oppdateres.

Offentliggjøringen av hvem som overtar sjefsstolen ved Trøndelag Teater etter Kristian Seltun som slutter i desember neste år skjer først onsdag kl. 09.00. Åremålet er på fire år, og teatret skrev i stillingsannonsen at de «søker en teatersjef som kan skape teater av høy kunstnerisk kvalitet, er nyskapende og har gode lederegenskaper».

Nora Evensen, teatersjef ved Turneteatret i Nord-Trøndelag, er blant dem som er spent på hvem den nye teatersjefen ved Trøndelag Teater blir.

Nora Evensen, teatersjef ved Turneteatret håper det gode samarbeidet med Trøndelag Teater vil fortsette med den nye teatersjefen. 

Godt samarbeid

- Vi har et veldig godt samarbeid med Trøndelag Teater som vi ønsker å fortsette, derfor er jeg selvsagt veldig spent. Og med sammenslåing av de to fylkene vil det jo bli ett teater med base i Trondheim, og oss som skal sørge for et profesjonelt teatertilbud i distriktet, sier Evensen og trekker frem bredden i tilbudet ved Trøndelag Teater som noe hun mener har vært spesielt vellykket.

- Jeg håper den nye teatersjefen også vil satse slik. Det handler om å ha to tanker i hodet samtidig, altså både ha evnen til å se fremover, men også skue tilbake, sier Evensen.

Tolv søkere ønsket å bli Seltuns etterfølger da søkerlista var klar på forsommeren. Teatersjef ved Avant Garden, Per Ananiassen, var en av dem, men trakk søknaden etter at styret i Teaterhuset Avant Garden forlenget kontrakten hans fram til 31. desember 2020.

Da Trøndelag Teater søkte etter ny teatersjef i år, var det 12 søkere på listen.

- Trekker stadig yngre folk

Skuespiller, regissør og manusforfatter Mads Bones har jobbet ved Trøndelag Teater i ti år og er blant søkerne. Da søkerlisten var klar uttalte han til Adresseavisen at han har et bankende hjerte for teateret som opplever en sterk kunstnerisk medvind for tiden.

- Vi trekker stadig yngre folk og lykkes med egne store prosjekter. Det er viktig for byen at vi klarer å opprettholde dette, og det er jeg kjempesulten på og klar for, sa Bones.

Les også om: - Miljøet ved Trøndelag Teater er en snakkis

Erfaringer fra Tromsø

Nina Wester fra Otterøya utenfor Namsos har vært sjef for Hålogaland Teater siden 2013 og sa om sitt kandidatur at hun tror erfaringene hun har fra Tromsø ville komme godt med dersom hun skulle få tilbudet om å bli teatersjef i Trondheim. Ifølge Trønder-Avisa er både hun og Paul Ottar Haga, som også var på søkerlista, ute av dansen. Wester ble aldri innkalt til intervju, mens Haga kom til første intervjurunde, ifølge avisa.

Les også: Slik blir det nye teatret i Verdal

Telle vil ha comeback

Øyvind Brandtzæg har vært tilknyttet Trøndelag Teater siden 1997 og er også blant dem som kan tenke seg å lede institusjonen.

- Jeg har meninger om hvordan vi skal lage fantastisk teater også de neste årene, hvordan vi skal jobbe og hvordan vi skal utvikle ensemblet. Vi har nettopp vært gjennom et generasjonsskifte, og er inne i en veldig god periode. Det er viktig å bevare den kontinuiteten, sa Brandtzæg da det var klart at han var en av søkerne til teatersjefjobben.

Catrine Telle hadde sjefsstillingen fra 2000 til 2005, og kunne ha tenkt seg et comeback ved Trøndelag Teater.

- Det er det fineste teateret jeg har vært i, og tiden i Trondheim er den fineste jeg har hatt. Jeg er veldig motivert for å gjøre en slik innsats en gang til. For mitt vedkommende er det uaktuelt med noe annet teater, sa Telle om sin søknad på stillingen.

Teatrets styre har tidligere uttalt at de krever at den nye teatersjefen ved Trøndelag Teater bor eller bosetter seg i Trondheim.

Her kan du lese om kunst: - Sykt at ingen kvinnelige kunstnere er genierklært

Nora Evensen, teatersjef ved Turneteatret håper det gode samarbeidet med Trøndelag Teater vil fortsette med den nye teatersjefen. 

Nora Evensen, teatersjef ved Turneteatret håper det gode samarbeidet med Trøndelag Teater vil fortsette med den nye teatersjefen. 

Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå