Mike Scott & hans Waterboys har hatt en høy stjerne i Trondheim siden storhetstiden på 80-tallet, først med dere storstilte rock, såkalt «big music» – så med klassikeren «Fisherman's Blues» og flere album som lente seg mer mot irsk folkemusikk.

Scott har holdt det gående solo og med ulike konstellasjoner av the Waterboys siden den tiden, og for noen uker siden kom det 12. Waterboys-albumet, dobbeltalbumet «Out Of All This Blue», en overraskende vital samling låter. De luxe-utgaven på 36 låter varer i over to timer, musikken trekker tråder tilbake til bandets tre første album.

Kommer med nimannsband

Fredag 20. april har Scott med seg et nimannsutgave av The Waterboys til Nidaros Blues og konsertsalen på Royal Garden Hotel, samme sted som han for ti år siden spilte med et fint akustisk tremannsband. Siste gang han var i Trondheim var i 2013, da spilte han en rekke gamle Waterboys-favoritter i Borggården under Olavsfestdagene. Sist sommer spilte Waterboys på Steinkjer-festivalen.

Chick Corea gjentar New York-suksess

Flere festivaler har lettet på lokket angående neste års program. Pstereofestivalen har offentliggjort Delillos med sin «Neste sommer»-konsert neste år. Også Nidaros jazzfestival har sluppet en godbit.

Chick Corea kommer tilbake til Trondheim 10. mai, som en slags gjenvisitt til Trondheim Jazzorkester. I forbindelse med pianolegendens 75-årsdag i New York i fjor, ble han feiret med en åtte ukers konsertserie på Blue Note jazzkafé. Trondheim Jazzorkester var eneste utenlandske gjest, de spilte fire konserter med Erlend Skomsvolds arrangementer og jubilanten selv bak flygelet. Stemningen skal ha vært magisk, og nå blir det altså gjentatt.

Blood, Sweat & Tears 50 år etter

festivalen i 2018 er fra 8. til 13. mail. I forbindelse med programslipp av programmet til Nidaros jazzfestival 2. februar i Dokkhuset, blir det konsert med en annen amerikansk musikalsk institusjon, nemlig storbandet Blood, Sweat & Tears – et internasjoinalt ledende jazzrockband siden starten i New York i 1967.

Tilbake til byen: Mike Scott. Like kul. Foto: Paul Mac Manus
Trondheimsvenn: Chick Corea har samarbeidet med Erlend Skomsvold og Trondheim Jazzorkester en rekke ganger siden første samarbeid i år 2000. Her i Molde i 2016. Foto: Vegard Eggen, Adresseavisen