Disse fire fikk kammermusikkpris

KvartalKvartetten er vinnere av årets NTNU Kammermusikkpris.

KvartalKvartetten er vinnere av årets NTNU Kammermusikkpris. Fra venstre Carl Ninian Wika, Jonas Arntzen Viken, Eivind Rossbach Heier og Ole Rasmus Bjerke.   Foto: Ingvill Røkkum Kvalvåg

Saken oppdateres.

Prisen ble delt ut på Dokkhuset lørdag, i forbindelse med Trondheim Kammermusikkfestival.

Den deles i år ut for tredje gang, og årets vinnere er KvartalKvartetten. Ensemblet består av Jonas Viken (fiolin), Carl Ninian Wika (fiolin), Ole Rasmus Bjerke (bratsj) og Eivind Rossbach Heier (cello). Alle er studenter ved Institutt for musikk ved NTNU, der de får undervisning i kammermusikk av professor Marianne Thorsen.

LES OGSÅ: Trønderne tåler musikk de må tygge litt på

Pris for studenter

NTNUs kammermusikkpris ble opprettet i anledning Trondheim kammermusikkfestivals 20-årsjubileum i 2015, og er på 20 000 kroner. Prisen har som formål å stimulere og inspirere til kammermusisering.

LES OGSÅ: Stormforelsket salmedikter inspirerte nytt Sommerro-verk

Prisen kan kun deles ut til studenter ved NTNU institutt for musikk. Kammermusikkensembler som består av studenter fra musikklinja blir oppfordret til å delta i konkurransen for å få prisen og de må prøvespille for en jury som velger ut vinneren.

LES OGSÅ: - Vi har faktisk en større andel unge publikummere enn vi finner på Pstereo, sier Vegar Snøfugl i Trondheim Kammermusikkfestival.

-Dedikasjon og seriøsitet

Juryens begrunnelse lyder som følger:

«Alle søkerne imponerte juryen med sine prestasjoner. Juryen kom etter grundig vurdering frem til en enstemmig avgjørelse. Det var KvartalKvartetten som pekte seg ut med sin dedikasjon og seriøsitet, sitt aktive samspill, den helhetlige opptreden, der såvel det musikalske innslaget som den verbale presentasjonen var helstøpt. Ikke minst viste de moden innsikt i musikken de spilte, nemlig en sats fra Ståle Kleibergs 2. strykekvartett».

Prisutdeler var nytilsatt prorektor ved NTNU, Anne Borg.

Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå