Prisen ble delt ut på Dokkhuset lørdag, i forbindelse med Trondheim Kammermusikkfestival.

Den deles i år ut for tredje gang, og årets vinnere er KvartalKvartetten. Ensemblet består av Jonas Viken (fiolin), Carl Ninian Wika (fiolin), Ole Rasmus Bjerke (bratsj) og Eivind Rossbach Heier (cello). Alle er studenter ved Institutt for musikk ved NTNU, der de får undervisning i kammermusikk av professor Marianne Thorsen.

Pris for studenter

NTNUs kammermusikkpris ble opprettet i anledning Trondheim kammermusikkfestivals 20-årsjubileum i 2015, og er på 20 000 kroner. Prisen har som formål å stimulere og inspirere til kammermusisering.

Prisen kan kun deles ut til studenter ved NTNU institutt for musikk. Kammermusikkensembler som består av studenter fra musikklinja blir oppfordret til å delta i konkurransen for å få prisen og de må prøvespille for en jury som velger ut vinneren.

-Dedikasjon og seriøsitet

Juryens begrunnelse lyder som følger:

«Alle søkerne imponerte juryen med sine prestasjoner. Juryen kom etter grundig vurdering frem til en enstemmig avgjørelse. Det var KvartalKvartetten som pekte seg ut med sin dedikasjon og seriøsitet, sitt aktive samspill, den helhetlige opptreden, der såvel det musikalske innslaget som den verbale presentasjonen var helstøpt. Ikke minst viste de moden innsikt i musikken de spilte, nemlig en sats fra Ståle Kleibergs 2. strykekvartett».

Prisutdeler var nytilsatt prorektor ved NTNU, Anne Borg.