Spilte musikk på grønn mann i Prinsenkrysset

Luftforsvarets musikkorps med musikk som våpen

Luftforsvarets musikkorps spilte nylig i Prinsenkrysset, men kun på grønn mann.

Saken oppdateres.

Onsdag ettermiddag i Prinsenkrysset i Trondheim:

Idet den røde mannen i lyskrysset blir grønn, hører man plutselig et utdrag av «Spanish flea» av Herb Alpert. I femten sekunder varer musikken. Akkurat den tiden det tar for kvintetten fra Luftforsvarets musikkorps å marsjere over fotgjengerovergangen, til neste gatehjørne.

Folk stopper opp og stirrer

- Mere, mere, høres fra to eldre damer utenfor Egon.

Men rød mann betyr stillhet. Etter ett minutt lyser det grønt for fotgjengerne igjen, og musikken brer seg i Prinsenkrysset. Flere stopper opp og betrakter det som skjer. Noen tar opp mobilen og filmer.

LES MER: Når forsvarsmusikken må forsvare musikken

Musikk på grønn mann Folk snur seg idet musikantene spiller seg gjennom Prinsenkrysset.  Foto: Christine Schefte

 

Se video av hendelsen i vinduet over teksten.

De som har vandret i Trondheims bygater den siste tiden har kanskje fått med seg de noe uvanlige opptredenene av korpset.

Tidligere i uka hadde de en ouverture på bilhorn i et parkeringshus, samt musikk til rushtrafikk-syklistene på Bakklandet.

LES MER: Korpset skal være reddet

Sniksymfonisering

- «Sniksymfonisering» kaller vi det. Vi ønsker å snike inn musikk i settinger der folk ikke forventer det, sier dirigent Torodd Wigum.

Det har vært flere stunt i Trondheim den siste tiden, og flere kommer. Målet deres er å være en stemme i samfunnsdebatten.

Dirigent Torodd Wigum er dirigent i Prinsenkrysset og på konserten «Musikk som våpen»  Foto: Christine Schefte

 

Sniksymfonisering begynte med at Wigum la inn lenker til musikk i hatske og stygge kommentarfelt på internett. Så mye rabalder skapte det at han vissnok ble kastet ut av debatt-sidene til VG. Han skal også ha blitt kastet ut av Trumps Facebook-side.

- Det har bredt om seg. Ambisjonen er å sette korpsmusikk og annen symfonisk musikk på dagsordenen. Å aktualiere den og tilgjengenliggjøre den, sier Wigum.

5. oktober handler det om sniksymfonisering i konsertsalen for første gang. Da opptrer Luftforsvarets musikkorps med «Musikk som våpen» på Byscenen i Trondheim.

SE MER: De unges nyttårskonsert

Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå