CBS News opplyser at de har fått dødsfallet bekreftet, men opplysningen ble senere mandag avkreftet av politiet i Los Angeles.

– Kilder opplyste til oss klokken 10.30 lokal tid mandag morgen at en sykehusprest ble tilkalt til Toms rom. Vi er blitt fortalt at familien har gitt ordre om at gjenopplivingsforsøk ikke skal foretas. Sangeren kommer neppe til å overleve det neste døgnet, men han klamrer seg fortsatt til livet. En melding om at Los Angeles-politiet har bekreftet sangerens død er ikke korrekt, skriver det velinformerte kjendisnettstedet TMZ.

66 år gamle Petty ble søndag kveld funnet bevisstløs i sitt hjem i Malibu i California og ble i all hast sendt til UCLA Santa Monica Hospital. Han hadde fortsatt puls da han ble funnet. På sykehuset skal det ha blitt fastslått at det ikke var tegn til hjerneaktivitet og det ble derfor besluttet å ikke holde ham kunstig i live.

Petty slo gjennom sammen med bandet The Heartbreakers med låten «Breakdown» i 1978.

Han innkasserte opp gjennom karrieren tre Grammy-priser og ble innlemmet i Rock and Roll Hall of Fame i 2002.

Petty var også med i suksessgruppa Traveling Wilburys, sammen med George Harrison, Jeff Lynne, Roy Orbison og Bob Dylan.

Blant låtene han særlig huskes for er «American Girl», «Free Fallin» og «Into the Great Wide Open».