- Det har vært en vanvittig etterspørsel

Onsdag kveld sparkes 100-årsjubilanten Uka i gang. Mange av arrangementene er allerede utsolgt.

Innspurt: Onsdag er det innspurt for Ukesjef Martin Næss og hans 1700 frivillige. Uka åpner med promenadekonsert onsdag kveld, før avdukingen av ukenavnet utenfor Samfundet ved midnatt.  Foto: Peter Breivik

Saken oppdateres.

Oktoberfesten og trønderfesten har solgt ut raskere enn noen gang. Og ikke minst Martin Garrix som solgte ut på fire minutter.

- Det er den raskest utsolgte konserten i teltet noensinne. Det er vi stolte av. Programmet appellerer tydeligvis bra, sier Ukesjef Martin Næss.

LES OGSÅ: EDM-superstjerne til Uka

Billettene til Martin Garrix forsvant på fire minutter. Det er ny rekord på teltscenen. Nederlandske Garrix er en verdens største EDM-DJer og spiller på teltscenen 25. oktober.  Foto: Scott Roth/AP

 

Onsdag er det full innspurt for Ukesjefen og hans 1700 frivillige. De skal rigge ferdig det som er Norges største kulturfestival, som brer seg over tre og en halv uke, før startskuddet går onsdag kveld.

Først med promenadekonsert i teltet Dødens dal, før den høytidlige avdukingen av ukenavnet utenfor Samfundet ved midnatt.

- Vi kjenner på det nå, ja. Gjengene jobber hardt med alt fra scenerigging i Dødens dal, innspurt på byggeprosjektet, til sying av kostymene til siste slutt. Men vi kommer til å bli klare, sier Næss.

Jubileet en rød tråd

Uka er Norges eldste studentuke og fyller 100 år i år. Jubileet kommer til å gå som en rød tråd gjennom festivalen, og spesielt den første helgen som er definert som jubileumshelgen.

- Vi skal blant annet ha avduking av et nytt monument på andre siden av Samfundet, vi skal ha jubileumskavalkade med høy gjenkjennelsesfaktor og vi skal barnebursdagsfest med ulike leker, klovner og mye moro. Også promenadekonserten onsdag får et jubileumspreg, sier Næss.

Også Ukas tre forestillinger vil preges av at det er jubileumsår. Mens Ukerevyen foregår i 2017, er handlingen i Nattforestillingen lagt til 1917 og Tambateateret lagt til 2117.

- Jubileumskavalkaden har som mål å fange sjelen og kjærligheten til Uka og Trondheim. Den passer spesielt godt for dem som har vært på Uka før, men også alle andre som elsker Trondheim, sier Næss.

Tror på solid overskudd

Noe av hensikten med Uka er å levere et økonomisk overskudd som går til å drifte Samfundet de neste to årene. Siden 1997 har Uka håvet inn nesten 70 millioner kroner. Rekordåret var i 2007 da overskuddet var på 9,3 millioner kroner. Sist gang, i 2015, var overskuddet 7,2 millioner.

- Vi ligger godt an og har en forventning om å levere et solid overskudd til Samfundet. Veldig mange av arrangementene er utsolgt. I Dødens dal er det bare konsertene til Lorde og Future det finnes billetter til. I Samfundet er alle konsertene bortsett fra to utsolgt, sier Næss.

Ingrid Helene Håvik og resten av Highasakite skal også spille på teltscenen. Konserten er forlengst utsolgt. 

 

LES OGSÅ: Så mange millioner har Uka tjent de siste 20 årene

Etter at navnet på festivalen er avslørt natt til torsdag, åpner dørene til Samfundet og publikum får mulighet til å se oppussingsjobben som er gjort på Selskapssiden.

- Vi har både gjort endringer på logistikken og interiøret. Det blir et helt nytt lokale. Vi kommer til å ha en høytidelig åpning, med taler utenfor døra og offisiell klipping av gullsnor, før vi går inn og får servert de første drinkene, sier Næss.

LES OGSÅ: Et lokale på Samfundet pusses opp i forbindelse med UKA: - Merker at vi trår på hellig grunn

Hektisk og fint

Ukesjefen tror de neste ukene kommer til å bli hektiske, men han skal også prøve å nyte og oppleve festen.

- Jeg kommer til å være mye til stede for å se at ting går fint for seg, så det blir mye løping for min del. Jeg har ingen direkte funksjon, men hvis det skulle skje noe unormalt, er det viktig at jeg er opplagt og til stede.

- Er det noen skjulte perler i programmet folk ikke har fått med seg?

- Det er de nye arrangementene det er vanskeligst å skape blest rundt. Som teknologikonferansen i Dødens dal. Og så anbefaler jeg alle å ta en ekstra titt på alle småarrangementene vi har, sier Martin Næss.

Uka arrangeres fra 5. til 29. oktober.

LES OGSÅ:  Uka og NTNUI skal slå tre verdensrekorder fra 1977

Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå