Denne uka ble det kjent at Ricky Martins superhit «Vente Pa’Ca» er nominert til to priser under Latin Grammy Awards som arrangeres i Las Vegas i november.

- Vi var samlet på en kafé i Trondheim da vi fikk vite det. Stemningen ble euforisk, sier Robin Jensen i det trønderske låt- og produsentteamet Dsign.

Det er Anne Judith Stokke Wik, Ronny Svendsen og Nermin Harambasic som har skrevet låten, som er nominert i to av de gjeveste kategoriene: «Årets låt» og «årets plate». Andre nominerte i de samme kategoriene er Shakira, Alejandro Fernández, Ricardo Arjona og Juanes.

Låten ble skrevet i Trondheim i fjor sommer, forteller Jensen, og ble utgitt av Ricky Martin i september. Siden har den hatt en eventyrlig suksess.

Massiv radiohit

Den har vært en massiv radiohit og er blitt strømmet mer enn 272 millioner ganger på Spotify, og har mer enn 1,2 milliarder visninger på Youtube.

- Vi fikk en forespørsel fra Ricky Martin om vi ville lage den neste singelen hans. Vi laget låten og sendte den til Sony, og fikk tilbakemelding om at det var den perfekte oppfølgersingelen. Det er kanskje den største hiten Ricky Martin har hatt noensinne, sier Jensen.

Låten har vært på førsteplass på musikklistene i en rekke land, og var blant topp ti-låtene på Billboard i over åtte måneder. Fortsatt er den blant de 50 mest sette videoene på Youtube.

Tidligere i år vant låten SESACs «Latin Performance Award» og ASCAPs opphavsrettspris «Pop Winning Song Award» i Los Angeles.

Blir ikke søkkrike

Etter at Dsign leverte fra seg originallåten, ble det gjort en liten endring på demoen og lagt til flere komponister. Dsign er heller ikke kreditert som produsenter. Det tar ikke Jensen så tungt. Slik er popbransjen.

Siden de etablerte seg i 2006 har Dsign hatt 25 topplasseringer på den amerikanske Billboard-listen, bidratt på mer enn 25 millioner solgte plater og er blitt strømmet flere hundre millioner ganger. De har også fått flere ulike priser, som Youtube Award og MTV Award.

Til sammen har de hatt over 200 internasjonale utgivelser som låtskrivere og produsenter. Men de har aldri vært nominert til Grammy før.

Suksessen betyr likevel ikke at låtskriverne blir søkkrike.

- Vi skulle sikkert ha tjent mye mer. Verken Youtube-visningene eller Spotify-strømmingene blir det særlig penger av. Vi tjener mer på det asiatiske markedet hvor det fortsatt selges cd-er, sier Jensen.

- Dødelig urettferdig

Asia har vært et prioritert område for Dsign, og siden 2008 har de hatt 50 nummer én-hits der.

LES OGSÅ: Trøndere fikk tre priser i Japan

I fjor høst ble Robin Jensen headhuntet for å være med på å etablere et nytt publisherselskap i Stockholm, med investorer fra Kina og Sør-Korea.

- Jeg sitter på publishersiden og ser hvordan de digitale inntektene blir fordelt. 80 prosent går til plateselskapene, mens bare 20 prosent går til artist og låtskrivere. Det er en god skjult hemmelighet artistene ofte ikke er klar over.

- Det er galskap og dødelig urettferdig, legger han til.

Latin Grammy Awards arrangeres i Las Vegas den 16. november. Dsign-gjengen skal selvsagt nedover for å være med på begivenheten.

- Hva er det med denne låten som gjør den til en så stor hit?

- Den treffer sikkert en nerve. Den har en litt klassisk melodi i trekkspillintroen som sitter lett i øret. Og så har den en sommer-feel som funker bra, sier Jensen.