«Skam»-universet utvides til fem europeiske land

TV-seere i fem europeiske land får sine egne versjoner av den norske suksesserien «Skam», etter at NRK har inngått avtaler om europeiske versjoner av dramaet.

Chris (Ina Svenningdal), Eva (Lisa Teige), Vilde (Ulrikke Falch), Sana (Iman Meskini) og Noora (Josefine Frida Pettersen) spilte noen av hovedrollene i «Skam».  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Saken oppdateres.

– «Skam»-universet er allerede en stor suksess. Den blir ikke akkurat mindre av at ungdommer i Tyskland, Spania, Italia, Nederland og Frankrike nå får egne versjoner av SKAM på sitt eget språk, sier kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen i en pressemelding.

Det er distributøren Betafilm som har signert avtale med NRK om de nye versjonene, og arbeidet med utviklingen av serien. Alle partnerne har fått veiledning i hvordan de kan videreføre kjerneelementene i den norske serien, opplyser NRK.

Eriksen sier at de er veldig glade for den enorme interessen for «Skam» i utlandet.

– De som skapte «Skam», hadde som visjon at serien skulle hjelpe 16 år gamle jenter med å styrke selvfølelsen gjennom å løsne tabuer, gjøre dem bevisst på mellommenneskelige mekanismer og vise dem gevinsten av å konfrontere frykt, sier Eriksen.

I løpet av fire sesonger kunne TV-seere følge livet til en gjeng ungdommer ved Hartvig Nissen videregående skole i Oslo i dramaserien. Serien har fått ros for å ta opp viktige temaer som homofili, overgrep, voldtekt, kulturforskjeller og press i ungdomsmiljøer.

Den er fra før av solgt videre til Danmark, Sverige, Island og USA.

§
Vis debatt
comments powered by Disqus
Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå