- Døgnrytmen forsvinner fullstendig

Tuva Fellmann og Ronny Brede Aase er to av programlederne i årets P3aksjon, som i år sendes fra Solsiden i Trondheim.

Alle programlederne deler samme campingvogn, forteller Tuva Fellmann. Hun leder årets P3aksjon sammen med Ronny Brede Aase, Niklas Baarli og Vida Lill Berge.   Foto: Marthe Hårstad

Saken oppdateres.

Sammen med Niklas Baarli og Vida Lill Berge skal Tuva Fellmann og Ronny Brede Aase sende 100 timer radio, direkte fra Solsiden. Radiosendingen starter onsdag kveld klokka 19, og varer frem til søndag.

- Det er som med alt annet i livet, en glemmer det som er kjipt, også husker en veldig godt det som er gøy, sier Aase.

LES OGSÅ: Det blir nydelig høstvær i Trondheim til helga.

I år har hun en ekkel følelse

I tillegg til gjesteprogramledere og konsert hver kveld, pleier programlederne å utfordre egne grenser, som belønning til lytterne. Tidligere har Fellmann tatt permanent og drukket smoothie laget av rå fisk, Aase har tatt extensions, vokset leggene, og løpt 17 kilometer på tredemølle på Trondheim torg.

På spørsmål om de har tenkt noe på årets utfordringer, så er svaret tydelig ja

- I år så har jeg en ekkel følelse, og jeg er redd for at det er noe jeg har glemt jeg ikke liker, forteller Fellmann.

- De det gjelder får ikke vite noen ting, men jeg kan si at vi kommer til å benytte oss av at vi er i nærheten av vann, sier Aase, og peker mot Nidelven som renner forbi. Han legger til at Niklas Baarli har fått oppfylt drømmen sin om en mekanisk okse, og at det skjer mye annet snadder de kommende dagene.

FIRE ÅR PÅ RAD: I fjor akusjonerte P3aksjonen bort klær fra SKAM og date med Sophie-Elise Isachsen

Deler campingvogn

De fire radio-personlighetene bytter på å være på lufta, og sover vekselvis i en campingvogn på området.

- Alle programlederne deler samme campingvogn, forteller Fellmann. – Vida Lill har fått barnesengen, Niklas har fått mamma-sengen, altså sofaen, også deler Ronny og jeg dobbeltsengen. Det blir dårlig luft, og det er vanskelig å sove, men det er sånn det skal være.

Selv om programlederne jobber på skift, blir det fort noen tunge timer utover på morgenkvisten.

- Det er mye styr, og man kommer mer og mer ut av synk etter hvert som aksjonen ruller videre. Døgnrytmen forsvinner fullstendig, sier Aase. Fellmann er enig og forteller at de fort blir grinete, og småkrangler om bagateller, etter hvert som søvnen blir en mangelvare.

Samler inn til barn i krigsområder

Årets P3aksjon, sammen med TV-aksjonen, samler inn penger for at barn i krigsområder skal kunne gå på skole. Det skal samles inn til UNICEF, og bistanden skal gå til Syria, Pakistan, Colombia, Sør-Sudan og Mali.

Pengene skal gå til skolebøker, skrivesaker, ryggsekker og annet skoleutstyr. P3aksjonen ender søndag, samtidig som TV-aksjonen sendes på NRK.

Aase sier at dette er det beste han gjør med P3 i løpet av et år, og at han gleder seg kanskje aller mest til søndag.

- Søndag kveld, når aksjonen er helt på tampen, og Cezinando skal holde konsert, det blir bra.

LES OGSÅ: Youtube-stjerner rekkrutterer unge bøssebærere

På forsiden nå