Disse 22 artistene er lyden av 2018

Se hvilke demoband som er plukket ut til Trondheim Calling.

Unge og lovende: Disse fem er blant de 22 som får spille under Trondheim Calling i februar. Øverst fra venstre Gerald Ofori, Nadia Warholm og Sturla, nederst fra venstre Brenn og Naoko. 

Saken oppdateres.

I dag offentliggjør musikkbransjefestivalen Trondheim Calling, som arrangeres mellom 1. og 3. februar 2018, hvilke 22 uetablerte demoband som får vise seg fram på festivalen.

Dette er flere enn noen gang før, og årsaken til dette er at festivalen for første gang har åpnet for demoartister også fra andre steder enn Midt-Norge.

Utvider til hele landet

Bookingansvarlig Markus Sletten forteller at pågangen etter hvert er blitt stor fra artister fra utenfor Trøndelag.

- Vi har vært strenge med oss selv med å plukke ut akkurat like mange trønderske artister som tidligere, men tar i år med flere artister totalt sett, forklarer han.  

Etter utvelgelsesprosessen kan Sletten konkludere med at hiphop og annen urban musikk fortsatt er populært, men at den gitarbaserte musikken fortsatt står sterkt blant demobandene.

- Sist men ikke minst må vi trekke frem det utrolige trønderske sangtalentet Nadia Warholm, som allerede i en alder av 19 år har pådratt seg interesse fra de store plateselskapene.

Konsertkveld i november

Trondheim Calling og Byscenen inviterer fredag 17. november til «Lyden av 2018», hvor alle trønderske demoartister blir invitert til å spille konsert. Her får også artistene møte mentorteamet, som skal se konsertene og gi dem rådgiving i hvordan de kan utvikle seg fram mot festivalen.

Disse 22 får spille under Trondheim Calling

(Info fra arrangør, klikk på linken for musikk/mer info)

Are You Having Fun Yet (Oslo/Kristiansand)

Are You Having Fun Yet er et oslobasert Leeds-band fra Kristiansand. Peter Hiley, Ingvild Nærum og Daniel Eriksen har spilt sammen i fire år, og har med utgivelser høsten 2016 og våren 2017 fått oppmerksomhet for sin sørlandske britpop. Nå gir AYHFY snart ut singelen «Now And Then I Feel Destroyed», den første fra albumet som kommer i februar. 

brenn. (Lillehammer)
Etter en rekke musikalske prosjekter startet vokalist Edvard Smith og trommis Rémy Malchère (Pikekyss) høsten 2016 brenn. Inspirert av 60/70-tallets rå og støyende gitarer, og nåtidens stadig økende behov for stimuli, leverer brenn. en modernisert utgave av garasjerock på norsk. Humor og spontanitet står sentralt i deres konsert-filosofi.

Catcoast (Trondheim)

Catcoast er et trondheimsbasert band, som beskriver seg selv som Best Coast møter The Bangles møter Courtney Barnett. De leverer store refreng med vind i håret, myke vokalharmonier og lodne gitarer. Bandet består av Fredrik Justnes (gitar), Georgia Wartel Collins (bass), Åsmund Mattias Smith (trommer) og Anna Melkild (vokal, gitar).

Chêne (Oslo)

Oslo-baserte Chêne begynte å stige opp fra øvingslokalet våren 2016. Chêne har blitt sammenlignet med band som Cult of Luna, Deafheaven og Ulver gjennom å smelte sammen de ulike medlemmenes innfallsvinkler på tung musikk. Dette gir en tydelig identitet med iskalde melodier og majestetisk lyd. Debutalbumet vil se dagens lys i løpet av 2018.

Evil Has Landed (Trondheim)

Evil Has Landed er et helt nytt prosjekt og en «supergruppe» fra Trondheim bestående av Petter Kraft (The MaXx, Megalodon collective), Martin Nobel (Deville, Bad Barber), Bardur Reinert Poulsen (The Fjords, Espen Berg Trio) og Kim Christer Hylland (Dreamarcher, The Fjords).

Frede Gabriel (Trondheim)

Frede Gabriel er en cocky og melankolsk singer-songwriter som svarer på verdensvant «Dont kill my vibe»- attitude. Du kjenner han kanskje fra videokronikk-spalten i Humornieu eller julekalenderen der han delte ut 24 elektriske sparkesykler.  Med seg har han et band som nikker i retning Father John Misty og Timber Timbre.

Ganezha (Bergen)

Ganezha er en rapduo fra Bergen som består av brødrene Steven og Godfrey Manoharan. Duoen er aktuell med en rekke prosjekter som leder opp til debutalbum i November. Dette blir gjestet av blant andre Sushi X Kobe, Kikkan, Angelo reira og Verk.

Gerald Ofori (Trondheim)

Gerald Ofori er en 16 år gammel produsent, sanger og rapper fra Trondheim. Ofori spiller moderne R&B med melodiske elektroniske elementer, men han har også eksperimentert med EDM, trap og future bass. Tidligere i år kom hans offisielle debutsingel ”an$wering machine” som gjorde han til «Ukas Urørt» på NRK P3 i juni 2017. Ofori jobber nå med sin debut-ep

I LIKE TO SLEEP (Trondheim)

I LIKE TO SLEEP er en ung og energisk Trondheimstrio som har holdt på aktivt siden høsten 2015. Med utstrakt improvisasjon, tunge riff, frie og melodiøse partier, uttrykker ILTS en ny retning innenfor den moderne jazzen, gjerne referert til som powerjazz. Bandet har spilt support for Motorpsycho, og slapp nylig debutalbumet BEDMONSTER på All Good Clean Records.

ISÁK (Alta)

ISÁK er 19 år gamle Ella Marie Hætta Isaksen, som sammen med produsent Daniel Eriksen og trommis Aleksander Kostopoulos utgjør en spennende ny fusjon av joik, urbane synther, og et tekstunivers som lekent kombinerer engelsk og samisk. Siden debuten i påsken 2017 har bandet spilt på hele 12 festivaler i sommer og blir beskrevet som «det heteste navnet i Sápmi» av Riddu Riddu.

Jimmy Smash (Oslo)

Alle vil lage R&B om dagen, men Jimmy Smash vet hvordan. Ved å bryte med de mest oppbrukte tendensene i kommersiell norsk musikk, blir deres rendyrkelse av romantikk et friskt pust i den norske urban-floraen. Den quiet storm-inspirerte tilnærmingen til pop utfordrer tradisjonell låtstruktur og blander sensuelle produksjoner med umiddelbart catchy refrenger. Jimmy Smash består av Mikkel Graham Guttormsen og Håvard Lyngstad, to 24-åringer fra Fredrikstad.

Johannes Holtmon (Bergen/Trondheim)

Johannes Holtmon er en artist og låtskriver fra Trondheim, bosatt i Bergen. Med utgangspunkt i visesjangeren, blander han et vell av ulike sjangre i en særegen og fengende mikstur: indierock, bossa nova, disco, m.m. På toppen av det hele ligger hans treffende og underfundige tekster, som gjerne tar for seg dagens norske samfunn, kjærlighet og kjedsomhet. I vår ble singelen «Alien alein» sluppet, som første smakebit på Johannes’ debutalbum som kommer i 2018.

Killer Kid Mozart (Elverum)

Med catchy riff og nådeløse soloer spiller den nå oslobaserte Elverum-kvartetten musikk med tydelige referanser til 90-tallets amerikanske indiescene. Samtidig lar de seg også inspirere av drivet og meloditeften til nyere band som Cloud Nothings og Japandroids. Nå ser bandet fram mot en vinter hvor de skal i studio og spille inn sitt debutalbum.

Kristian Grostad (Steinkjer/Oslo)

Sangeren og låtskriveren Kristian Grostad fra Steinkjer ble kalt både «en ny norsk popjuvel» og «et uoppdaget supertalent» av norsk musikkpresse etter debutsingelen Apple Trees and the Sound of Bees som ble sluppet sommeren 2015. Inspirert av artister og band som Thomas Dybdahl, The Shins og Wilco, kombinerer Kristian indiepop- og akustisk singer/songwriter-tradisjon på en uanfektet og naturlig måte.

LÜT (Tromsø)

LÜT er et rockeband fra Tromsø som på kort tid har etablert seg som et av Norges mest spennende band. De har utviklet et unikt, tight og energisk liveshow, preget av et hardtslående lydbilde, store gitarer, melodiøse låter og en generell ”tøff-i-trynet”-holdning.  LÜT var én av fire finalister i urørtfinalen, og imponerte både Dagbladet og NRK P3 under årets Bylarm, og ble trukket frem som en av tre høydepunkter.

Nadia Warholm (Trondheim)

19 år gamle Nadia Warholm fra Trondheim er kanskje mest kjent fra Idol, der hun i 2016 kom helt til opp 10. Med sin helt fantastiske stemme er det ikke rart at de store musikkselskapene har meldt sin interesse. Nadias første singel er rett rundt hjørnet, og skal vi tro snakket kommer hun til å bli den nye store stemmen innenfor norsk popmusikk.

Naoko (Trondheim/Ålesund)

Naoko er leken og svevende R&B med sterk popteft, i samme landskap som FKA Twigs og The Weeknd. Duoen består av indie-produsent Erlend Elvesveen (Bendik, Frøder, The Fjords, Emilie Nicolas) og pop-låtskriver Charite Viken (2x Billboard World Albums #1, Kinesisk Grammy). Bandet slapp nylig første singel «Pink Smoke» fra sin kommende EP.

Natalie Sandtorv (Ålesund)

Natalie Sandtorv er vokalist og låtskriver med røtter i jazz som speiler seg i folk, blues, frijazz, og indie. Hun har gjort en sterk profil på den europeiske jazzscenen de siste årene, og i 2016 mottok hun prisen for Årets Jazztalent fra Moldejazz og Sparebank. 6. oktober slapp hun debutalbumet «Freedom Nation».

Palli (Trondheim)

Palli er en islandsk musiker med base i Trondheim. Han er en usedvanlig humørfylt mann, men skriver melankolske, håpefulle og personlige tekster om et samfunn som blir stadig kaldere. Teften for sangbare melodier, kombinert med catchy refrenger, gjør ham til et friskt pust i singer/song-writer-jungelen. Sommeren 2017 slapp han sin første singel «Dagurinn».

Ponette (Oslo)
Det oslobaserte bandet Ponette debuterte med EP-en «I’m Alone» i 2016 og fulgte opp med singelen «Freak» i april i år. Det mørke og energiske pop-lydbildet domineres av luftig vokal, støyende gitarer og drivende elektroniske trommer. “Freak” ble kort tid etter utgivelsen fremmet i en av Spotifys offisielle spillelister, og har blitt brukt i flere NRK-produserte tv-serier.

Sturla (Orkdal)

Sturla (Sturla Fagerli Larsen) er en ambisiøs 23 år gammel låtskriver og pop-artist, med tydelig inspirasjon fra artister som Gabrielle, Sondre Justad og Håkan Hellstrøm. Han ønsker å sette hjemstedet Orkdal på kartet, med ærlige tekster på bred Orkdal-dialekt. Sturla signerte med Sony Music Norway like før han slapp sin første singel «Storby» 22. september, ei låt

Tilla (Oslo)

Tilla har skapt sitt lille univers ved å bruke utallige timer på å drømme i platesjapper og med tegneblokken. Låtene hennes bærer preg av tung bass og lag på lag med særegen vokal. Inspirert av blant annet Stevie Wonder, Flying Lotus, Q-Tip og Thunder Cat beskriver hun sin egen stil som en blanding av varm lo-fi jazz med et tydelig preg av soul og funk. 2018 blir det virkelige startskuddet for Tilla, blant annet med slipp av debut-EP før sommeren.

Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå