De to siste ukene har over 60 elever ved Trøndertun spilt og danset det beste de kan, for å overbevise Ivar Gafseth, Tore Johansen og Erling Mylius i Difference om at nettopp de fortjener stipendet. I første omgang gjelder det å ta seg til finalen

Penger fra kunstsalg

- I forbindelse med jubileumskonsertene i vinter hadde vi en utstilling av unge kunstnere, der vi solgte kunst av sønnen og datteren til Elling Reitan. Vi fikk inn 75 000 kroner fra salget, og disse pengene skal i sin helhet deles ut til unge utøvere, forteller Tore Johansen.

Trøndertun samler hvert år store talenter innenfor musikk og dans, og for de fleste er skolen et springbrett til anerkjente utdanningsinstitusjoner, som for eksempel Liverpool Institute for Performing Arts, LIPA.

Danset drømmen

Øyunn Hasvik (19) fra Notodden har danset så lenge hun kan huske, og drømmer om å leve av dans eller koreografi. Dette var også tema for dansen hun framførte.

- Jeg ønsker å leve av dette, skape et uttrykk som beveger folk. Det var så god stemning i forkant av min audition, så jeg forsøkte å lene meg på den. Men det er skummelt, man får bare én sjanse.

Når alle har gjennomført sin audition skal juryen plukke ut inntil tolv utøvere som går videre til finalen.

Finalen holdes i den nye konsertsalen på Trøndertun i løpet av to uker.

Fikk du med deg saken om to fingerferdige kvinner og menn som har drevet med vekselsvindel i Trøndelag i dag?

og gjetter du hvilken norsk by som i år er kåret til en av verdens beste å besøke?