Utstillingen, som har fått navnet «Den hemmelige hage av kunst» åpner fredag.

Vil åpne opp for omverdenen

Bachelorstudentene Per Stian Monsås og Jonas Greni er hovedarrangører. De stiller også ut egen kunst.

- De som viser frem egen kunst kommer til å være til stede under utstillingen. Tanken bak er at man skal kunne både se, kjøpe, oppleve og diskutere kunsten med de som har laget den, sier kunststudentene.

- Det er folk som ikke vet at vi eksisterer

De ville lage en annerledes type utstilling, og bestemte seg for å lage et kunstmarked. Med markedet vil de åpne skolen for omverdenen og utvide publikummet sitt.

- Vi er i denne bygningen hele tiden, og vi har ikke mye kontakt med de utenfor, sier Greni. Det er folk som ikke vet at vi eksisterer, selv innad på NTNU. Vi har besøkende på utstillingene våre, men det er gjerne gjengangere.

Det er 20 studenter som stiller ut i Innherredsveien under utstillingen «Den hemmelige hage av kunst». Foto: Annemona Grann

Inspirert av middelaldermarkedet

Monsås og Greni har inntrykk av at mange synes det kan være skummelt å gå på museer og gallerier, og håper de kan senke terskelen med å arrangere et kunstmarked på denne måten.

- Konseptet er hentet fra middelaldermarkedene, hvor alle kunne se alt. Det ikke er oppdelt i egne båser, slik det ofte blir på gallerier og museer.

Studenter fra samtlige kull skal få vise frem det de har laget den siste tiden.

- Det er 20 elever som stiller ut. Det er mange som synes det er skummelt å stille ut, men når man er kunstner må man bli vant til å få kritikk. Det er bare sånn det er.

PORTRETTERER MENN: Sykt at ingen kvinner i kunsten er genierklært